EFS dla OPS cz. XI - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 31    [ Posty: 310 ]

Napisano: 20 lip 2012, 10:49

Część XI dyskusji rozpoczętej tematem "EFS dla OPS"

Poszczególne części wątku "EFS dla OPS" dostępne są w następujących tematach:

EFS dla OPS - cz. I
EFS dla OPS - cz. II
EFS dla OPS - cz. III
EFS dla OPS - cz. IV
EFS dla OPS - cz. V
EFS dla OPS - cz. VI
EFS dla OPS - cz. VII
EFS dla OPS - cz. VIII
EFS dla OPS - cz. IX
EFS dla OPS - cz. X
EFS dla OPS - cz. XI
admin
Praktykant
Od: 01 sty 2009, 21:16
Zajmuję się:
Strona WWW: http://ops.pl

Napisano: 08 lis 2013, 11:29

odnosnie stazy sa wytyczne w ktorych nie ma skl chorobowej i dletego jest niekwalifikowalna my w projekcie tez jej nie placimy a jak ma chorobowe to potracamy 100% i traktujemy to jeko nieobecnosc usprawiedliwiona
~^^

Napisano: 08 lis 2013, 11:33

ktw
rozne uzyskalam w tej sprawie odp. niektorzy tak jak ty - ze lepiej spozadzic umowe, inni -ze nie potrzeba umowy faktura i protokol odbioru ktory podpisuje sprzedajacy ,ops,i odbierajacy klient
i jak zwykle kazdy ma swoja wizje ,ktora wlasciwa?
~^^

Napisano: 14 lis 2013, 15:48

Umowa bezpieczniejsza np. ze względu np. warunków gwarancji itp!
~winad

Napisano: 21 lis 2013, 12:36

Mam pytanie dotyczące przenoszenia środków-nie do końca wiem jak to zrobić, bo zastępuję koordynatora. Mam oszczędności i wiem, ze mogę przenosić te środki sama bez zgody MJWPU do 10% miedzy zadaniami, tylko, ze muszę ich o tym poinformawać a potem dosłać poprawiony wniosek. Czego musze pilnować jeśli chodzi o przenoszenie-robię przenoszenie latami, nie tylko w tym roku ale mam oszczednosci z poprzedniego roku i przerzucam na 2013 i 2014. Musze pamiętać o jakiś proporcjach? Wkłąd własny i dofinansowanie z EFS? Wkłądu własnego chyba nie mogę zmienić. Chodzi o proporcję czy procenty w całości projektu czy latami? Proszę o pomoc :)
~wiki

Napisano: 21 lis 2013, 15:16

do bea

jak mogę się z Tobą skontaktować? Chciałabym porozmawiać o stażach i kontraktach socjalnych. 3 osoby przerwały staż, ale dalej uczestniczyły w projekcie bo kończyły szkolenie zawodowe. Może pomożesz mi rozwiać moje wątpliwości.
~ona_projekt

Napisano: 22 lis 2013, 11:53

Czy ktos coś wie co z projektami systemowymi dalej na mazowszu w 2014 i 2015 roku??
Czy te które sie kończa w połowie 2014 bedą przedłużane??
~Ania

Napisano: 25 lis 2013, 13:49

Witam, czy ktoś może orientuje się czy uczestnik projektu \"nieaktywny zawodowo\" może zarejestrować się w PUP pomimo, że jeszcze trwa jego udział w projekcie? Czy trzeba to gdzieś zgłaszać ?
~Mika

Napisano: 25 lis 2013, 14:11

~Mika
status uczestnika podaje się w chwili podpisania przez niego deklaracji uczestnictwa w projekcie, później to nie trzeba uaktualniać, więc jeśli jego status zmieni się w trakcie trwania projektu nie trzeba tego nigdzie zgłaszać
~???

Napisano: 25 lis 2013, 14:31

a ja mam takie pytanie: miałam warsztaty zaplanowane na 60 osob, ostatecznie ukonczylo je 17 osob i teraz pytanie-przy ocenie racjonalności i efektowności dziele koszt przeprwadzenia warsztatow na 60 czy 17 osob? według mnie na 60, tylko w przypadku osob, które nie ukonczyly będzie to wydatek nieracjonalny-czy tak? bo zaplanowany warsztat był na 60 osob i gotowość trenerow tez była dla 60 osob....
~agi

Strona 1 z 31    [ Posty: 310 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x