egzekucja
Re: egzekucja
w ustawie o pieczy nie ma - ja podaję ustawę o wspieraniu rodziny i pieczy zastępczej i ustawę o postępowaniu egzekucyjnym w administracji
czy ktoś zastanawiał się czy w przypadku zaległości dot. opłaty rodziców biologicznych należy prowadzić egzekucję administracyjną, w ustawie nie ma zapisu dot. egzekucji tylko jest zapis o przekazaniu informacji o zaległościach w opłatach do biura informacji gospodarczej art. 193 ust.8. Szukałam wyjaśnień i wyszukałam coś takiego \"wszelkie ciężary nakładane na tle regulacji prawa publicznego muszą wprost, jednoznacznie wynikać z przepisów prawa tj. ustawie\".
Moje zdanie laika w materii prawa jest takie , że nie można prowadzić egzekucji administracyjnej bo ustawa nie daje uprawnień do tej czynności tylko pozostaje informacja do BIK o dłużniku. Może się mylę ,jak ktoś ma interpretację inna proszę się nią podzielić.
Moje zdanie laika w materii prawa jest takie , że nie można prowadzić egzekucji administracyjnej bo ustawa nie daje uprawnień do tej czynności tylko pozostaje informacja do BIK o dłużniku. Może się mylę ,jak ktoś ma interpretację inna proszę się nią podzielić.
tylko sprawy z 2012 r. - art. 2 par. 1 pkt 1a /Dz/ U/ z 2012 r. poz.1015/, art. 60 pkt 8 / Dz. U. z 2009 r. Nr 157 poz. 1240 i ustawa o wspieraniu rodziny i pieczy zastępczej
proszę wszystkich o interpretację!
proszę wszystkich o interpretację!
art. 193 ust. 8 ustawa o wspieraniu rodziny i pieczy zastępczej
po 12 miesiącach
po 12 miesiącach
Jeszcze nie wystawiałam tytułu na odpłatnośc z nowej ustawy, ale ja dam art. 66 ustawy o finansach publicznych.
Oprócz egzekucja - Stare tematy przeczytaj również:
dot.orzeczenia
Usamodzielnienie - zwolnienie warunkowe
przekroczenie kryterium dochodowego usamodzielnionych
ocena pełnoletnich wychowwanków pozostających w rodzinach zastępczych
usamodzielnienie osoby pozostającej w rodzinie
zgłaszanie do ośrodków informacji o dziecach z uregulowaną.............
barier arch.
wywiad dla pcpr
szkolenia
ewaluacja \"Aktywny samorząd\"
aktywny samorzad - weksel
rejestr rodzin zastepczych
Opiniowanie kandydatów na RZ
pomoc na kn
jednorazowa pomoc dla pełnoletniego
wnioskodawca - dziecko w rodzinie zastępczej