el Merku, pomożesz ? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 26 mar 2014, 16:58

w piątek mam rozprawkę w WSA... NSA stwierdziło, że nic nie stwierdza i sprawę mi wróciło do piętro niżej...

przyznam, że gra w ping-ponga między pierwszym organem a SKO to pikuś w porównaniu do NSA !

w SKO to loteria zeby trafić na de bila, w NSA to zupełnie inna bajka...

a do rzeczy czym się rózni wywiad środowiskowy od wywiadu alimentacujnego... ja to wiem że róznica jak między krzesłem a krzesłem elektrycznym... ale tak prosto - żeby w WSA zrozumieli ....

1. upoda / ustawa o pomocy spolecznej
2. wzywa sie dluznika na wywiad / prac op idzie do zamieszkania osoby
3. forma szykanowania / sprawdzenie syst rodzinnej i zarobkowej

4. cel poznanie numeru prawa jazdy w celu zabrania i adresu pracy w celu zajecia wynagrodzenia/ poznanie sytuacji rodzinnej i zarobkwej

co jeszcze ??
~dłużnik

Napisano: 26 mar 2014, 17:03

1. wywiad środowiskowy jest z ustawy o pomocy społecznej. Nie przeprowadza się go do świadczeń z FA. Wywiad środowiskowy z zasady robi się na wniosek strony. Alimentacyjny wręcz przeciwnie.

2.wywiad alimentacyjny przeprowadza się w biurze, wywiad środowiskowy w miejscu zamieszkania/przebywania

3 i 4. wywiad alimentacyjne nie jest formą szykanowania, ale nieudolna forma pomocy dłużnikowi i motywowania go do podjęcia pracy i płacenia.
~Elmer

Napisano: 27 mar 2014, 10:42

taaa, upodla, szykanuje i w ogóle ma na celu tylko zgn.oić biednego dłuznika. A wszystko dlatego, że ta ku.rwa wniosła pozew o alimenty na swoje bachory. Nie bede szmacie płacił i c.huj!
~teodor

Napisano: 27 mar 2014, 11:50

Teodor, jak nie wiesz do czego ch.. służy to go nie używaj. Sama sobie dzieci nie zrobiła.
Dobra rada: jak ich nie chcesz mieć to lepiej swojego pana zamiast między nogi wsadź sobie do mrowiska. Na pewno mniej szkody narobisz.
Przepraszam za te wulgaryzmy, ale jak czytam co piszą tacy palanci to nóż w kieszeni się sam otwiera.
~Anka W.

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x