Elemr pomocy bardzo pilne - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 07 sty 2015, 10:46

glupoty mowi, niech sobie sciaga te swoje koszty od dluznika, tak samo jak i alimenty zalegle i biezace, a od splaconego fa niech sie odpimpa:) po zakonczonym okresie zasilkowym to co wyplacone bylo z fa w tym okresie dluznik zwraca organowi wlasciwemu wiezryciela (a nie komornikowi) na podstawie decyzji o zwrocie a jak nie zwroci to organ wlasciowy wierzyciela wszczyna egzekucje administracyjna i naleznosci tych dochodzi komornik skarbowy a nie sadowy - niech ten komornik sie douczy;-) on egzekwuje alimenty i koszty tej egzekucji sobie potraca z wyegzekwowanych srodkow...swiadczen z fa nie egzekwuje a wlasnie swiadczenia z fa wplacil wam dluznik a nie alimenty;-)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 07 sty 2015, 11:01

mój dłużnik prosi, żeby "cofnąć egzekucję od komornika" na dziecko, na które nie jest już wypłacany FA - uważam, że my nie mamy takiej możliwości ale może się mylę... pomóżcie.
śnieg

Napisano: 07 sty 2015, 11:02

dzięki bo rozmawiać nie idzie .... komornik swoje ... bo kasa przeszła obok nosa dlatego tak ze mną rozmawia że kasa najpierw do niego powinna trafić i koniec .... to mu powiedziałam że niech idzie z pretensjami do dłuznika że nam wpłacił a nie jej ...
asiak

Napisano: 07 sty 2015, 11:03

no to wierzycielka powinna iść cofnąć tytuł do komornika a nie my
asiak

Napisano: 07 sty 2015, 11:47

też tak myślę, ale mamy oficjalne pismo i musimy na niego odpisać może ktoś ma pomysł jak??
śnieg

Napisano: 07 sty 2015, 13:29

przekazać według właściwości my nie jesteśmy organem właściwym w tej sprawie
asiak

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x