ELMER DO CIBIE POMOŻESZ MI?? - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 13 lip 2015, 13:54

w kwietniu poszła do pracy przejęzyczenie no za maj dochód i od czerwca utrata! :!:
Olka.,

Napisano: 13 lip 2015, 14:13

Olka., pisze:to co na nowy przechodzi do potrącania?
Przechodzi. Na przyszłość potrącaj proporcjonalnie co miesiąc z rozbiciem na należność główną i odsetki. Zgoda czy niezgoda klienta nie ma żadnego znaczenia, potrącamy całość do wypłaty dopóki nie napisze o rozłożenie na raty, umorzenie itp.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 13 lip 2015, 14:49

No dobrze ale już pierwsze potrącenie było(NP 300 ZŁ I POTRĄCIŁAM 300 ZŁ) więc nic z tego. Mogę tak zrobić że kwotę główną potrącam a odsetki na końcu na nowy okres zasiłkowy już :?:w październiku zostanie 230 zł, bo od początku nie robiłam proporcjonalnie program AMAZIS nie zrobi tak trzeba ręcznie.A w decyzji o zwrocie piszesz ile wynoszą odsetki :?: czy nic że ods. są liczone od dnia nas. do spłaty. :?: Chodzi mi o to jak te pieprzone odsetki liczyć jak się potrąca z bieżących w każdym miesiącu część się spłaca a nie całość. I czy od całejj kwoty NP 1200 zł czy od każdej osobno 300 zł :?:
Olka.,

Napisano: 13 lip 2015, 14:54

Ja mam w programie przycisk "rozksięguj wpłatę" i on sam to przelicza proporcjonalnie. W decyzji podaję odsetki na dzień wydania decyzji + daję info, że będą naliczane do dnia całkowitej spłaty.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 14 lip 2015, 9:32

Iks pisze:Ja mam w programie przycisk "rozksięguj wpłatę" i on sam to przelicza proporcjonalnie. W decyzji podaję odsetki na dzień wydania decyzji + daję info, że będą naliczane do dnia całkowitej spłaty.
wszystko rozumiem, ja nie mam takiego przycisku niestety w programie. i niestety należność główna najpierw jest potrcącana a odsetki już z nowego okresu zasiłkowego z września 2015/2016 zostaną potrącone może tak być tylko teraz moje pytanie dotyczy tego, że Na dzień wydania decyzji jak liczysz odsetki :?:
( od wypłaconej kwoty w VI 2015 r. 300 zł do dnia decyzji+ od wypł.kw. w lipc. do dnia dec. +od kw. VIII. i we wrześ.)czy inaczej :?: czy od razu od 1 lipca 2014 r. do dnia decyzji. I później chodzi mi jak to liczyć jak potrącanie z bieżących jest do dnia spłaty. :?: :?: jak to ująć
Olka.,

Napisano: 14 lip 2015, 13:22

powiecie jak liczycie te odsetki na dzień wydania decyzji i wogle i czy w sparawozdaniu się je ujmuje czy nie :?:
Olka.,

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x