Pani była na urlopie wych i miała dodatek do zas rodz. z tego tytułu. Dostała zgode na powrót do pracy 4 XI 2016r jednocześnie napisała że praca nie koliduje z opieką nad dzieckiem i dostała ten dodatek za listopad i grudzień przyniosła zaświadczenie o wynagrodzeniu za XII 2016 ale wtedy okazało się że jest na chorobowym od 8 XII 2016 Błagam WAS pomóżcie Kobitka bardzo biedna Jakie mam podstawy żeby nie oddawała tych dni 0d 8 grudnia 2016 ?
ja to bym jej uchyliła dodatek od 4 listopada ... pracodawca udziela urlopu a potem zatrudnia? ... grubymi nićmi szyte ....
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ale pytam czy ona poszła do pracy do tego samego pracodawcy? dostała inną umowę? zlecenie czy coś? jeśli do tego samego pracodawcy bez nowej umowy to uchylenie dodatku od 4.11
Jak dla mnie jest szansa-jeżeli pracodawca potwierdzi, że urlop macierzyński jest aktualny, to nie robiłabym chyba zwrotu. Jeśli jednak Pani zrezygnowała z wychowawczego, to z dodatku też powinna zrezygnować.