Witam...
Pierwszy raz mam taką sytuację bo pracuję w dodatkach od niedawna... Babka złożyła wniosek o dm... przedstawiła fakturę za energię, z której wynika, że, że za ostatni okres rozliczeniowy ma do zapłaty niecałe 60 zł. Dodam, że jest to gospodarstwo 4-osobowe. Zapytałam ją, dlaczego ma tak małe zużycie, a ona twierdzi, że oszczędza, że okres wakacyjny i więcej jej w domu nie było niż była. Powiedziałam jej jasno, że według mnie ona tam faktycznie nie mieszka, co widać z tej faktury i poinformowałam ją iż jak się dowiem, że tam nie mieszka to będzie musiała zwrócić cały dodatek mieszkaniowy. Przeprowadziłam mały research wśród sąsiadów i dowiedziałam się, że ona faktycznie nie mieszka w lokalu na który złożyła wniosek tylko wpada od czasu do czasu. Pomóżcie mi co mam dalej zrobić???? Byłam u kierownika, który powiedział, żeby wystosować do niej pismo, aby złożyła w tej sprawie wyjaśnienia... Nie wiem jak mam się do tego zabrać ;/ może ktoś ma wzór takiego wezwania i podpowie mi co powinnam zrobić w tej sprawie???? Bardzo proszę o pomoc