Co zrobić w przypadku gdy osoba, która pobiera emeryturę nie otrzymała jeszcze decyzji o jej waloryzacji? Emeryturę osoba otrzymuję na konto. W marcu dostała wypłaconą jednym przelewem razem z 13-tą emeryturą. Jak poprawnie wyliczyć emeryturę w marcu? Czy przyjmuję, że 13-tka to 1217,98 zł netto i po prostu odejmuję?
No właśnie u mnie jedna Pani wysłała wniosek o zaświadczenie za luty, marzec i kwiecień, to jej wysłali za maj... ręce opadają. Czas goni, nadal nie mamy odpowiednich zaświadczeń i nie wiem, skąd wyższa kwota w marcu, bo w kwietniu przyszła jej 13 emerytura. Deputat węglowy wypłacany w 2 transzach normalnie wliczamy do dochodu?
a prościej ... człowiek może napisac na oświadczeniu pod odpowiedialnościa karną? i powinno być dobrze. bo 13 emerytury nie wliczmy do dochodu w DM? CZY DOBRZE MYŚLE ????
U mnie na przelewie wyraźnie w tytule jest wskazana kwota 13 tej emerytury u Pani, tylko ten jeden przelew z kwotą 2900, tam ten deputat jest nieszczęsny. Jednak skoro jest w nieopodatkowanych, to wychodzi na to, że trzeba wliczyć. Czy dobrze myślę?
U mnie na przelewie wyraźnie w tytule jest wskazana kwota 13 tej emerytury u Pani, tylko ten jeden przelew z kwotą 2900, tam ten deputat jest nieszczęsny. Jednak skoro jest w nieopodatkowanych, to wychodzi na to, że trzeba wliczyć. Czy dobrze myślę?