Emilka - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 13 lut 2014, 14:53

Mam rodzinę gdzie wpłynęła nk od policji. Sprawca wzywany trzy razy nie przyszedł. Pojechaliśmy na miejsce z policją sprawca nie widzi potrzeby pomocy ze strony żadnej instytucji. On jest ok. Ofiara była na gr i na sprawcę bo to on.Co pisać w protokołach.Pomóż Emilka
~gops

Napisano: 13 lut 2014, 16:23

spokojnie.
Nawet jeśli Ty subiektywnie \" czujesz \" że gość jest ok. To oficjalnie w protokole ;)i profesjonalne ;) musisz wyjść z założenia - że Zaprzeczenie - to typowe zachowanie OSP w I fazie kontaktu. Więc.

Jako pracownik socjalny zdiagnozuj najpierw sytuację w przynajmniej 4 sferach : relacje rodzinne, mat- finansowa, zdrowotna, prawna - żeby wykluczyć albo potwierdzić ewentualne źródło przemocy/ ryzyko . Tak?
Analizujecie to na GR- i wnioski. Króciutko - i w protokół. To ważne- skoro Przemoc nie jest oczywista. Zrobiłaś to?

Natomiast :
Z tej konkretnej wizyty j/ w tu: sytuacji, którą opisujesz w 3 zdaniach postu ;) możesz napisać .

W związku z tym, iż osoba podejrzana o SP nie reaguje na kolejne Wezwanie
Grupa Robocza podjęła działania następujące:
1. Wizyta posesyjna w środowisku zamieszkania - patrolu NK- tj. dzielnicowy i pr. socjalny, celem nawiązania kontaktu i rozeznania sytuacji - wywiad \" D\" ze sprawcą. ( zrobiono?)
2. Na miejscu kontynuowano dalsze kroki proceduralne, tj: poinformowano w/w o celu wizyty, metodyce działania procedury NK, poinformowano również o konsekwencjach prawnych za przestępstwa z art.207 kk.
2. Osoba podejrzana o stosowanie przemocy w rodzinie podczas rozmowy z GR- na ten czas zaprzecza stosowaniu przemocy w stosunku do....i na tym etapie nie podejmuje współpracy z GR- zaproponowane rozwiązania odrzuca.
4. Grupa Robocza wobec takiego stanu rzeczy, podejmie działania monitorujące sytuację w rodzinie, w tym bezpieczeństwo domowników.
5. W przypadku pojawienia się okoliczności wskazujących na występowanie zachowań przemocowych u pana x , zostaną podjęte dalsze czynności procedury NK, oraz inne niezbędne kroki prawne celem p/ działania przemocy w rodzinie.

ps.
W protokole określ ramy czasowe Karty Monitoringu, kto i co będzie robił, charakter monitoringu - (wizyty, roz. tel , spotkania z ODP w GOPS.) i kolejny termin spotkania GR

pamiętaj jak wpiszesz w protokół działania - musisz to zrobić !! jeśli nie - uzasadnić dlaczego.

Na ten czas tyle. Brak innych danych. Świadkowie, obecność alkoholu? i diagnozy wyjściowej j/w, uniemożliwia mi napisanie czegoś więcej.
A jeśli będzie cisza- to co, być może był to incydent..działanie nieintencjonalne ze strony osoby podejrzanej o SP...uświadomisz ;) i zamkniecie NK .
Miejcie oko na ODP - czy nie kręci.

Dzisiaj zamknęłam NK- ku wielkiemu zadziwieniu ODP. Miało być szumnie w/ g niej -a zmyślała szelma. Motyw jej działania ..szkoda mówić.

~emilka

Napisano: 13 lut 2014, 16:58

i to jest właśnie to pier... zamiast szybkich i zdecydowanych działań ...grupa, posiedzenie, procedury, informacja, wizyta..bla, bla bla dlatego tyle ofiar rezygnuje z tego typu pomocy.
Noris ? raczej Van Damme
teoria , teoria a może tak przykłady efektów , sukcesów??? czy dalej bla bla bla
~Wredna

Napisano: 13 lut 2014, 17:43

Chuck Norris - tak jak pani, pani starsza..znam pani teksty
w stylu ..\" Co k...rwa wiesz o zabijaniu..\" bla , bla , bla..

ps. przykłady efektów? - tak jak pani to ostatnio zrobiła? dla publiki i poklasków;)
pani wybaczy ...z szacunku dla wieku nie obrażę pani.

ps. wiem, wiem... szpagat po angielsku nawet pani zrobi
~emilka

Napisano: 13 lut 2014, 18:33

Pani Wredna jest ok.Wiele się od niej dowiedziałem i nauczyłem tak jak od Jerrego.
~franek

Napisano: 13 lut 2014, 20:39

emilka
trafiłaś w 10!!! robię szpagat, mostek, i ćwiczę na równoważni. Znasz mnie?
~Wredna

Napisano: 13 lut 2014, 20:44

Nie wyobrażam sobie aby osoby w tym wieku tj: z 25-30 letnim stażem pracy nie znały przepisów, zapisów, interpretacji Ustawy Bóg wie co jeszcze .. na pamięć. Jeśli ty jako młody człowiek czerpiesz z tego nauki i doceniasz to - to ok. Ładnie z twojej strony..podziękuj pani. Mnie zachowanie pani starszej ( j/w) nie odpowiada..nie określę go i nazwę z grzeczności.

ps. Co do Jerrego- mój szacunek również.
~emilka

Napisano: 13 lut 2014, 20:59

choć w sumie ta pani jest zabawna i sympatyczna.

ps. proszę mimo wszystko na siebie uważać, szczególnie na to rozciąganie- pani Wredna.
z sympatią dla pani

emilka

przepraszam,że film w wersji świątecznej-ale liczy się gest. Proszę też wziąć to z humorem;) Poważnie.

https://www.youtube.com/watch?v=WkRwxp_vXfA
~emilka

Napisano: 13 lut 2014, 21:28

Nie dokazuj Miła.Nie dokazuj....
~franek

Napisano: 14 lut 2014, 10:17

Emilka dzięki dopiero przeczytałam.
~gops

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny