czy coś stawiacie na odpowiedziach z empatii przecież na tych kartach nie ma żadnych informacji skąd to wzięliśmy puste dane przecież można samemu napisać i wydrukować
No tak jest ale ja pieczątkę swoją wraz z podpisem wbijam. Tak jak pisałaś można sobie od tak wydrukować a w dokumentach każdy życzliwy może od tak podmienić coś
Bo te rzeczy nie służą do drukowania, to są dokumenty elektroniczne, które po otrzymaniu są dowodami w sprawie i nie podlegają usunięciu z oprogramowania (chyba że dwie uprawnione osoby potwierdzą że dokument nie jest dowodem, wtedy dopiero można usunąć - po to to było). Ok pozwalamy to drukować, dla Waszej wygody i nawet poprawialiśmy postać wydruku na Wasze życzenia z dwóch do jednej strony, ale nie taka była intencja Ministerstwa, chodziło o to aby był to dokument elektroniczny w oprogramowaniu, który jest dowodem w sprawie.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Ja mam Amazis i nigdzie nie widzę takiej listy. Lista dokumentów dołączonych do wniosku jest, ale nie ma tam dokumentów pobranych z Empatii.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Sprawdźcie sobie dobrze, bo to jest wymóg homologacyjny Ministerstwa, więc musi się zapisywać i nie może "znikać'.
Odebrany wynik użycia usługi musi zostać zarejestrowany wraz z parametrami wywołania, w tym datą odpowiedzi, i być dostępny dla użytkowników SD w takim samym trybie jak pozostałe dane sprawy, która była podstawą do użycia usługi związanej z pozyskaniem informacji z systemu zewnętrznego.