ESP a 500+

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Re: ESP a 500+

Post autor: Tom. »

podpis elektroniczny lub profil zaufany e-puap
buźka

Post autor: buźka »

próbowałam zrobić jak radził Tom z podlinkowaniem e-wniosków jednak nie udało się komunikat nieprawidłowy adres wzoru ręce opadają :evil:
gaia
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: gaia »

Tak sobie myślę, że ePUAP będzie tylko pomocniczy do uwierzytelnienia się na empatii, gdzie jest wykaz dostępnych e-Wniosków oraz jako punkt kontaktowy do wymiany korespondencji elektronicznie klient-urząd.
Wykorzystanie samego ePUAP do złożenia wniosku to porażka, trzeba opracowywać wnioski do Centralnego Repozytorium, a to droga przez mękę. Fajnie było gdyby twórcy ePUAP sami wpadli na przekierowanie do empatii.
"Gdy­by ludzie zas­ta­nawiali się nad jedną trze­cią te­go, o czym mówią, świat byłby rajem" Carlos Ruiz Zafón
annja
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: annja »

Dobre pytania zadajecie. Czy jakiś informatyk mógłby się wypowiedzieć i doradzić jak to wszystko ładnie poustawiać?
Rysio

Post autor: Rysio »

Przydałaby się interpretacja z ministerstwa jak to ma wyglądać, czy oni w ogóle mają zamiar opublikować szablon wniosku na 500+ wtedy sprawa byłaby prosta, urzędy najwyżej podpięłyby się pod usługę (jeśli nie zrobiłoby to ministerstwo, w końcu wszystkim pozakładali składy ESP to i usługi mogą pewnie też pod nie podczepić)
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Kontakt:

buźka pisze:próbowałam zrobić jak radził Tom z podlinkowaniem e-wniosków jednak nie udało się komunikat nieprawidłowy adres wzoru ręce opadają :evil:
u nas ten adres działa https://wnioski.mpips.gov.pl/
jafas

Post autor: jafas »

Tom możesz podać krok po kroku w co wchodzić żeby załączyć ten link?
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Kontakt:

administracja - budowanie usług
tworzysz usługę np wniosek o 500, po kolei uzupełniasz kolejne okna i w przedostatnim ustawia się dane formularza
w już utworzonych usługach wystarczy tylko zrobić edycję w oknie formularze
Ochódzki Ryszard

Post autor: Ochódzki Ryszard »

OK jeśli dobrze rozumiem to ta metoda sprowadza się do przekierowania z już istniejącej usługi (np pismo ogólne) bądź utworzenia nowego opisu usługi (bo nie ma nic w katalogu o 500+) który musi zostać zaakceptowany i opublikowany przez administratora katalogu spraw. Po opublikowaniu usługa będzie dostępna dla wszystkich urzędów. Nie tworzyłem nigdy usługi od 0 więc nie wiem jak wygląda ten proces. Dobrze myśle? :?
ODPOWIEDZ