FA dla MATKI - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 09 wrz 2014, 15:48

MAM RÓŻNE WĄTPLIWE PRZYPADKI:

1. DZIEWCZYNA NA KTÓRA MATKA POBIERAŁA FUNDUSZ URODZIŁA DZIECKO. Dziewczyna jest pełnoletnia, dalej się uczy. Do rodziny wprowadził się konkubent. Czy może dalej pobierać FA . Kto w składzie rodziny?
A jak będż mieszkać osobno to co ?

2. DZIEWCZYNA NA KTÓRA MATKA POBIERAŁA FUNDUSZ URODZIŁA DZIECKO. Dziewczyna jest pełnoletnia, dalej się uczy, na swoje dziecko zasądziła alimenty, ale ich nie dostaję . Czy może pobierać na siębie FA ? Czy może pobierać na swoje dziecko FA. Kto w składzie rodziny ?

3. DZIEWCZYNA NA KTÓRA MATKA POBIERAŁA FUNDUSZ URODZIŁA DZIECKO. Jeśli dziewczyna wyjdzie za mąż za tatusia, to rozumiem że juz nie ma funduszu?
MARTA7

Napisano: 11 wrz 2014, 13:49

tylko u mnie takie porypane przypadki ?
MARTA7

Napisano: 11 wrz 2014, 13:53

1. skład rodziny bez zmian, może pobierać
2. może pobierać na siebie i na dziecko (dwie różne sprawy) skład rodziny przy ubieganiu się na siebie: ona + matka; przy ubieganiu się na dziecko ona + dziecko.
3. nie ma funduszu na siebie ale jeśli nadal obowiązuje wyrok na dziecko to może pobierać!
FUN DUSZek
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 sie 2011, 10:13
Zajmuję się:

Napisano: 11 wrz 2014, 13:54

MARTA7 pisze:tylko u mnie takie porypane przypadki ?

to nie sa porąbane przypadki, wiesz mi, że są gorsze :!: :roll:
FUN DUSZek
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 sie 2011, 10:13
Zajmuję się:

Napisano: 12 wrz 2014, 11:40

dzięki
jeszczec w kwestii przypadku 1. czy to oznacza że dziewczyna może zlożyć o rodzinne, wpisać do składu rodziny siebie, konkubenta i dziecko i jednocześnie pobierać FA na siebie?
MARTA7

Napisano: 12 wrz 2014, 13:38

tak, niestety tylko polacy tak umieją kombinować, żeby mieć i to i to
jak

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x