FA problem - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 06 cze 2014, 11:43

Mam pewien problem. Pani pobiera FA. W maju oświadczyła, że gospodaruje wspólnie z panem dłużnikiem i poprosiła o uchylenie FA. Uchyliliśmy od maja. Jeszcze tego samego miesiąca pan trafił do aresztu i pewnie tam posiedzi. Pani znowu złożyła wniosek o FA w czerwcu. Byłoby ok ale dziś dostałam pismo od komornika że Pani złożyła wniosek W kwietniu już nawet) o umorzenie postępowania co do zaległych i bieżących alimentów. oczywiście o tym ani słowa nie powiedziała. Dzwoniłam do komornika. umorzenie w zakresie zaległości na rzecz wierzyciela. Co teraz? FA przysługuje od czerwca? Co z kwietniem? Nienależne czy należne?
ania862

Napisano: 06 cze 2014, 13:34

Pomocy
ania862

Napisano: 06 cze 2014, 13:45

a czy masz zaswiadczenie że egzekucja bezskuteczna? z tego co piszesz to chyba nie, kobieta nie złożyła do komornika wniosku o egzekucję alimentów.
jezeli wniosek o umorzenie złozyła któregoś.... tam kwietnia, to nie uważam zeby FA były nienależnie pobrane.
malgo1
Stażysta
Od: 29 maja 2014, 6:56
Zajmuję się:

Napisano: 06 cze 2014, 14:00

Czyli muszę wystąpić do komornika o zaświadczenie, tak?
ania862

Napisano: 06 cze 2014, 14:03

żeby przyznać fa musi być egzekucja bezskuteczna, wystąp do komornika
malgo1
Stażysta
Od: 29 maja 2014, 6:56
Zajmuję się:

Napisano: 06 cze 2014, 14:36

ach ci ludzie zawsze problemu narobią, tego samego miesiąca chce uchylenie, zaraz przyznanie
ania862

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem