facebook - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 18 paź 2014, 1:14

Czy zdarza się Wam looknąć na facebooku na waszych świadczeniobiorców? Ja przez przypadek natknęłam się na naszego świadczeniobiorcę ZDO, który zawsze mi płacze że nie ma kasy itd, a tu sie okazuje że facebook przedstawia trochę inną rzeczywistość. Albo nasze "płaczki" korzystające z pomocy społecznej… sweet focie zrobione w Turcji czy w innej Grecji ;)
elmirra

Napisano: 18 paź 2014, 22:12

no i co w związku z tym? ŻENADA .
hanaa

Napisano: 19 paź 2014, 15:40

To dla kogo ta zenada? czyżby dla tego kto zauwaza jacy ludzie tak naprawdę korzystają z pomocy społecznej.Nie od dzis powtarzam, że nasze przepisy nie sa dla ludzi rzeczywiście potrzebujących i uczciwych, tylko dla cwaniaków, oszustów, krętaczy i naciągaczy. Tak jak dla przykładu moja sąsiadka przez 5 lat bierze samotne najpierw na jedno dziecko a od roku na dwójkę i to przez cały czas mieszkając pod jednym dachem z ojcem swoich dzieci. wczoraj wyszła za mąż z wielką pompą, z orkiestrą przed domem i w białej sukni z welonem, ale podopiecznymi pomocy społecznej dalej pozostaną, gdyz jej renta rodzinna (wiecznej uczennicy szkoły średniej) pójdzie do podziału na jedną osobą więcej. Zmieni sie im tylko rodzaj świadczeń. A w rzeczywistości stać ich na wszystko, bo pracując w branży budowlanej bardzo dobrze zarabia, tyle tylko, ze nie jest zarejestrowany. Takze darmowa kasa będzie dalej płynęła.
m&m

Napisano: 19 paź 2014, 21:29

a Tobie ŻAAAAAAAAAAAAAAAALLLLLLLL HA HA HA HA HA HA nieroba siedząca i pierdząca w stołek.
kil bil

Napisano: 19 paź 2014, 22:22

Przy takim podejściu pracowników ośrodków, ich aprobacie i obronie nie dziwota,ze tego typu nadużycia mają miejsce. Jeszcze może dopomagają im w nich.
I to, że stwierdzam fakt nadużycia, nie znaczy, że mi żal. Przy żalu podjęłabym inne kroki, a nie pisała tutaj jako anonimowym przykładzie.
I nie widząc co kto robi, każdego mozna nazywac nierobem siedzącym i pierdzącym w stołek. takze twoje okreslenia nic a nic mnie nie ruszają.
m&m

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x