fajnie było - Świadczenia rodzinne

Strona 7 z 10    [ Posty: 98 ]

Napisano: 18 lut 2014, 12:34

Wszytkie media kłamią. Te Twoje jedynie słuszne też. Dlatego nie oglądam telewizji. No może czasem program o jeżykach (ale nie na TVN tylko na NG)
~ludek

Napisano: 18 lut 2014, 12:35

to w szkole czy w przedszkolu?
Ja to kojarzę głównie z bajek. No ale do przedszkola nie uczęszczałem.

Szkoła jest w rekach państwa i wprowadza takie schematy jakie życzy sobie państwo. Jesteś za socjalizmem to masz efekty.
Ksiądz jest naturalną częścią systemu edukacji. Przypominam na marginesie, że często najlepsze szkoły to te nieświeckie. Ocena z etyki (a nawet z wf) również podwyższa średnią.
PS. mam ambiwalentne odczucia odnoście nauczania religii w szkołach. W obecnym kształcie obraca się to przeciwko religii.
~Elmer

Napisano: 18 lut 2014, 12:35

hm... A jakie są moje jedynie słuszne?
~Elmer

Napisano: 18 lut 2014, 12:36

Media nie służą prawdzie, tylko rozrywce i władzy. W tvp podadzą Ci swoją prawdę, w tvn swoją, a w trwam swoją. Cała zabawa polega na tym, żeby wyciągnąć sobie średnią arytmetyczną, albo w ogóle ich wyłączyć i nie słuchać.
~west

Napisano: 18 lut 2014, 12:45

\"to w szkole czy w przedszkolu?
Ja to kojarzę głównie z bajek. No ale do przedszkola nie uczęszczałem.\"
Im wcześniej zaczniesz indoktrynację tym lepsze uzyskasz efekty. Dlatego chrzci się niemowlaki a nie dorosłe osoby.

\"hm... A jakie są moje jedynie słuszne?\"
to było do mm nie do Ciebie

\"Szkoła jest w rekach państwa i wprowadza takie schematy jakie życzy sobie państwo. Jesteś za socjalizmem to masz efekty.\"
Państwo to nie jakaś nierealny twór. To ludzie. To obywatele wybrali. Większość wybrała, ja byłem w mniejszości.

\"Ksiądz jest naturalną częścią systemu edukacji.\"
Tak twierdzi Biblia czy Konstytucja?

\"Ocena z etyki (a nawet z wf) również podwyższa średnią.\"
A co to ta cała etyka jest, bo jakoś nie spotkałem jeszcze ucznia co by na coś takiego uczęszczał.
~ludek

Napisano: 18 lut 2014, 12:56

jak można indoktrynować niemowlaka?

Państwo to przymus. Wmówili ci, że masz jakiś wybór, że demokracja, że większość, że państwo to jakaś umowa społeczna. Państwo to tylko i wyłącznie przymus.

Edukacja to nie tylko wiedza, ale również wychowanie i moralność. Moralność cywilizacji łacińskiej opiera się na chrześcijaństwie. Elementem edukacji mojego dziecka jest również religia. czy ci się to podoba czy nie.

Nie moja wina, że masz ograniczone źródło znajomości.
~Elmer

Napisano: 18 lut 2014, 13:02

prawda jest ze religia uczona być powinna przy kościele, a nie za państwowe pieniądze, wtedy nie byłoby problemu, owszem wf podwyższa srednią, ale jest potrzebny dla rozwoju fizycznego, chodziłam na etykę 20 lat temu wszystko zalezy od szkoły w mojej były rózne mniejszości, religia katolicka, prawosławna i etyka, ale to taka szkoła, i nikt nie wybrzydzał, że dziecko nie chodzi na religię, zapomina sie o tym, że wszystko jest kwestią osobistego wybory, chciałabym, cała rzecz w tym, ze kościoły nie ujawniają swoich dochodów, wiem znam ludzi którzy robią dla kościołów rózne rzeczy bardzo wartościowe, wszystko bez faktur nieopodatkowane i kościół w tym wypadku sam stwarza czarną strefę, nie wystawia faktury, podatek nie jest przez firme odprowadzany, a Jezus sam zapłacił podatek więc jak to jest z tym kościołem, nie wspominając o chronieniu pedofilii, owszem wiara jest nasza, urzędnicy kościelni odpowiedzą przed bobiem, ale sami szkodzą wierze, Bóg ich osądzi, ale to jest przykre, Jezus żył w ubóstwie, a kościół wciąz wyciąga rękę, gdyby te środki były wydawane dla dobra ogółu, ok nie mam pretensji, ale niestety róznie z tym bywa
~dzela

Napisano: 18 lut 2014, 13:07

\"jak można indoktrynować niemowlaka?\"
Chrzest jest formą wzmocnienia indoktrynacji u rodziców, którzy stopniowo będą sami wzmacniać u dziecka to co przekazuje ksiądz Po to jest I komunia, potem bierzmowanie, ślub itd. - kolejne stopnie wtajemniczenia (indoktrynacji) - nie wszystko na raz tylko po trochę, żeby nie zapomnieć.

\"Państwo to przymus. Wmówili ci, że masz jakiś wybór, że demokracja, że większość, że państwo to jakaś umowa społeczna. Państwo to tylko i wyłącznie przymus.\"
\"Elementem edukacji mojego dziecka jest również religia. czy ci się to podoba czy nie.\"

Państwo ma taki kształt jaki stworzyli ludzie. Tacy jak ty chcieli religii w szkole więc tzw. \"państwo\" tak zrobiło. Państwo to przymus, to prawda. Przymus religii w szkole bo większość Elmerów stwierdziła, że tak chce, bez względu na to czy mi się to podoba czy nie.
~ludek

Napisano: 18 lut 2014, 13:15

z twojego wpisu wynika, że cały proces wychowania (ba nawet życie) jest jedną wielką indoktrynacją.

Sorry ludek, ale nikt mnie nie pytał jaki kształt ma mieć państwo, ani nikt mnie nie pytał czy chcę religię w szkole. Ba moich przodków (zapewne też twoich) nikt nie pytał o kształt państwa i jego formy. Podejrzewam, że kiedyś ktoś siła (przymusem) coś postanowił. Opinia twój lub moja (no chyba, że to ty byłeś na tym koniu z mieczem i ogniem) nie ma żadnego znaczenia. Religia w szkole to efekt walki polityków (tych od ognia i miecza) a nie szarych ludzi. Coś mi się wydaje, że nieźle cię zindoktrynowali i wierzysz w bajeczkę, że o czymś możesz decydować.
~Elmer

Napisano: 18 lut 2014, 13:20

och Elmer możemy decydować, bo to jest jednak demokracja, tylko problem w tym, że wszyscy fajni ludzie, którym coś się chciało robić uciekli z Polski by żyć normalnie, reszta nie chodzi do wyborów, a to co chodzi to jest mniejszość, która decyduje o większości za jej zgoda, owszem fakt ze obecnie nie ma na kogo głosować praktycznie, ale nie rozliczamy tego co jest, afera za aferą a my nic
~dzela

Strona 7 z 10    [ Posty: 98 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x