Fundusz alimentacyjny a śmierć dłużnika
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA,ŚP,ŚR
- Kontakt:
Fundusz alimentacyjny a śmierć dłużnika
Witam. Mam dość pilne pytanie. Jutro mamy wypłatę świadczeń a dziś przyszła pani która pobiera fundusz z informacją że dłużnik zmarł za granicą i ona nawet nie wie kiedy dokładnie. Czy w takiej sytuacji należy wypłacić jej w tym miesiącu świadczenie z funduszu?
-
- Referent
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Re: Fundusz alimentacyjny a śmierć dłużnika
Miałam taką sytuację w czerwcu. Dłużnik zmarł przed wypłatą. Z racji tego że świadczenia z FA są niepodzielne, więc przysługują za dany miesiąc albo nie, ja wypłaciłam za czerwiec, a zrobiłam uchylenie decyzji od 1 lipca, jak otrzymałam akt zgonu. Wcale nieprawda, że jest potem problem w Sygnity jak niektórzy pisali, że nie ma komu przypisać zadłużenia. Wszystko da się zrobić. Ale czytając wpisy na forum są różne opinie i wiem, że ośrodki różnie robią. Ja się podzieliłam swoim zdaniem i tym jak ja zrobiłam.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW/FA podinspektor
- Kontakt:
u nas dłużnik umarł 7 lutego i uzyskałam odpowiedz z lexa, iż należy uchylić decyzje przyznająca od dnia następnego po śmierci dłużnika i w związku z tym ostatnia wypłata nastąpiła w styczniu
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA, CP, DG, SW,
- Kontakt:
U mnie zgon dłużnika w czerwcu i w uchylenie od czerwca.
Oprócz Fundusz alimentacyjny a śmierć dłużnika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
która gmina właściwa
decyzja przekazana do dalszej realizacji a działania wobec dłużnika
Dziwny wyrok
uchylenie deczyji
Raport przesyłów do BIG
jakie dalsze działania wobec dłużnika
BIG-i problemy
Zgon osoby uprawnionej
Syn po skończeniu szkoły chce iść do pracy I sam się utrzymywać tylko będzie mieszkał,a jeszcze jest niepełnoletni brat
Dłużnik w więzieniu
tylko organ owd
Dłużnik alimentacyjny - aktywizacja
Zmiana odsetek ustawowych
proba dluznika o zwrot zatrzymanego prawa jazdy
zawiadomienie z 209
Zawiadomienie na policję