gdzie mam jeszcze wystąpić?? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 23 gru 2013, 12:28

Witam. Mam problem z dłużnikami alimentacyjnymi. Osoby ta nie odbierają korespondencji - korespondencja za każdym razem się wraca z adnotacją \"awizowano\". W związku z tym wystąpiłam do Krajowego Rejestru Karnego oraz do Wydział Udostępniania Informacji Departamentu Spraw Obywatelskich MSWiA w Warszawie o ustalenie aktualnego miejsca pobytu. W odpowiedzi uzyskałam informację że dłużnicy nie figurują w bazie KRK a z kolei z wydziału MSWiA - iż dłużnicy mają zameldowanie na pobyt stały a we wcześniejszych latach posiadali też zameldowania czasowe. Pomimo tego korespondencja wraca się do nas. Czy w takim przypadku mogę wystąpić o ustalenie kuratora dla osoby nieobecnej czy jest jeszcze jakaś instytucja do której mogę napisać o ustalenie adresu? W jednym z przypadków informacyjnie podaję że wierzycielka przy składaniu wniosku o fundusz alimentacyjny załączyła poświadczone tłumaczenie z j.niemieckiego dot. dłużnika alim. - w Niemczech ma zarejestrowaną działano. gosp. - w tłumaczeniu podany jest adres prowadzonej działaln. gosp. i miejsce zamieszkania. Czy w związku z tym wysyłać pisma na adres w Niemczech?Z góry dziękuję za odp.!
~kasiam.

Napisano: 23 gru 2013, 12:43

\"Osoby ta nie odbierają korespondencji - korespondencja za każdym razem się wraca z adnotacją \"awizowano\".\"

Powtórne awizo = pismo doręczone.
Jak mam jakieś podejrzenia że dłużnik w pudle siedzi, to występuje do CZSW, jak odpisują że nie siedzi, to uznaję że pismo awizowane zostało doręczone. Koniec.

\"Czy w związku z tym wysyłać pisma na adres w Niemczech?\"
A poinformowałaś o tym komornika?
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 23 gru 2013, 15:02

wniosek o ustalenie mjejsca zamieszkania do komornika to on jest organem egzekucyjnym, jeśli on nie zdoła ustalić-kurator
~MKO

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x