gdzie składać wniosek???? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 13 sie 2015, 8:44

Osoba uprawniona (wiek 18 lat), wyjechała do Holandii i tam od września podejmie naukę w Europejskim Prywatnym Zaocznym Liceum Ogólnokształcącym dla dorosłych z siedzibą w Szczecinie. Gdzie powinna złożyć wniosek o świadczenie z funduszu alimentacyjnego?
gooooska

Napisano: 13 sie 2015, 10:10

nikt nic nie podpowie?
gooooska

Napisano: 13 sie 2015, 10:22

a gdzie mieszka?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 13 sie 2015, 15:31

Mieszka w Holandii i tam będzie się uczyć
gooooska

Napisano: 13 sie 2015, 15:33

tz. do tej pory mieszkała na terenie naszej gminy, a teraz na wakacje wyjechała do Holandii i tam planuje pozostać
gooooska

Napisano: 13 sie 2015, 15:33

to mu się FA nie należy
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 13 sie 2015, 15:36

Musisz dobrze zweryfikować gdzie strona zamieszkuje - najlepiej niech oświadczy "na papierze" gdzie jest jej miejsce zamieszkania.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 14 sie 2015, 11:00

jeśli mi napisze oświadczenie, że mieszka w Holandii ( a to raczej oczywiste że do Holandii do szkoły to raczej nie dojeżdża z Polski) to fundusz się nie należy i nie ma opcji składania wniosku u Wojewody czy Konsula?
gooooska

Napisano: 17 sie 2015, 9:00

gooooska pisze:jeśli mi napisze oświadczenie, że mieszka w Holandii ( a to raczej oczywiste że do Holandii do szkoły to raczej nie dojeżdża z Polski) to fundusz się nie należy i nie ma opcji składania wniosku u Wojewody czy Konsula?

jeśli ci napisze, że mieszka w Holandii to się jej fundusz nie należy.

Ale jak ci napisze, że mieszka nadal w Polsce a w Holandii tylko podjęła szkołę - to się należy - i nie prowadź dysputy jak można uczyć się w Holandii a mieszkać w Polsce, bo już sędziowie ten spór kilka razy rozwikłali (oczywiście na rzecz wierzycieli) :o
gooooska pisze:mieszka w Holandii ( a to raczej oczywiste że do Holandii do szkoły to raczej nie dojeżdża z Polski)
a czemu nie zabronisz jej latać codziennie? a może szkoła weekendowa - studiowałem kiedyś z osobą która na stałe mieszkała w Dublinie, co 2 tygodnie tylko na zjazd przylatywała
FUN DUSZek
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 sie 2011, 10:13
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x