gdzie zgłosić samobójcę - Ośrodki Interwencji Kryzysowej

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 27 lis 2015, 13:39

Gdzie zgłosić niedoszłego samobójcę? Czy oprócz szpitala psychiatrycznego jest jakaś możliwość?
julianna

Napisano: 15 gru 2015, 15:42

szpital psychiatryczny, i to w pilnie
maja1977

Napisano: 24 maja 2017, 3:06

Gdziekolwiek.
Prawda jest taka że jeśli ktoś by chciał popełnić samobójstwo to już dawno by to zrobił.
Wtórowanie takiej osobie i zamartwianiem się o nią mija się z celem(ona tylko chcę wzbudzić na sobie czyjąś uwagę), pamiętajmy iż istniej coś takiego jak "selekcja naturalna" :ugeek:
Całe życie w tym zapyziałym smog'u
bastianseeo
Praktykant
Od: 24 maja 2017, 2:48
Zajmuję się: FA

Napisano: 02 cze 2017, 0:05

[Anioł*] pisze:selekcja naturalna? samobójstwo ? co Ty wyprawiasz?
bastianseeo pisze:Wtórowanie takiej osobie i zamartwianiem się o nią mija się z celem(ona tylko chcę wzbudzić na sobie czyjąś uwagę),

Chce wzbudzić uwagę, ponieważ potrzebuje pomocy i chce żyć.
Mam wrażenie że jesteś zbyt dobroduszna.
Tego typu podejście ci w niczym nie pomoże a wręcz przeciwnie.

Samobójca nie pyta się czy może skoczyć, po prostu skacze.

Ta osoba ewidentnie chce zaczerpnąć odrobinę atencji.. z jakiego powodu? w tym celu należało by przeprowadzić odkłady wywiad.

Tak czy siak nie ma się czym przejmować.
Całe życie w tym zapyziałym smog'u
bastianseeo
Praktykant
Od: 24 maja 2017, 2:48
Zajmuję się: FA

Napisano: 27 wrz 2017, 23:11

Jeżeli osoba zgłasza chęć samobójstwa zawsze skierowanie do psychiatry w trybie pilnym, szybka reakcja może odwlec chwilę targnięcia sie na życie. Do tego jezeli osoba zgłasza, iż widzi lub coś słyszy (coś ja ciągnie itp.) wzywać pogotowie. Omamy słuchowe i wzrokowe mogą być przyczyną śmierci. Zażywane leki przeciw padaczkowe w skutkach ubocznych maja próby samobójcze. Antydepresanty czy uspokajające zle dobrane też. Zaburzenia centralnego układu nerwowego tez. Przewlekły ból, choroby serca, samotność mogą prowadzić do targnięcia sie na życie. Jeżeli osoba konfabuluję, wyolbrzymia, przechodzi w skrajności w skrajność, cierpi na bezsenność, lub ma stany lękowe, koszmary nocne, ataki padaczki rzekomo podobne (do rozpoznania w szpitalu podczas ekg głowy) powinna być pod opieką psychiatry.
cpr3
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 16:13
Zajmuję się: PS/WRiSPZ/obsługa

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x