Gender - HYdE PaRK

Strona 39 z 43    [ Posty: 430 ]

Napisano: 17 kwie 2015, 14:06

od zamulania i ucieczki od swoich twierdzeń to jesteś ty specjalistą.

Tobie się po prostu nowy wspaniały świat marzy.

A to, że byłby piekłem opartym na manipulacji i egoizmie to nie dostrzegasz. Za mało w życiu przeczytałeś, za dużo oglądałeś. Prymitywny hedonizm to miałka filozofia życiowa. Opamiętanie przychodzi często za późno.
grgfg

Napisano: 17 kwie 2015, 14:10

"Nie wiem, macie obiecany medal za największe głupstwo?"
W głupocie bijesz wszystkich konkurentów "na łeb".
mnm

Napisano: 17 kwie 2015, 14:15

Krytykować należy księży a nie KK.
Biblia jest do zaakceptowania bo mimo wielu głupot zawiera w sobie kilka uniwersalnych tez.
Ares

Napisano: 17 kwie 2015, 14:15

Tobie natomiast marzy się stary świat gdzie gęsto od dymy palonych ludzkich ciał. To był dobry stary wspaniały katolicki świat. Gdzie katabasy gwałciły dzieci i wydawały wyroki o ich spaleniu.
mnm

Napisano: 17 kwie 2015, 14:19

i znowu kompletna niewiedza.
W paleniu na stosie specjalizowały się narody protestanckie (palili również katolików).
https://www.historycy.org/index.php?showtopic=51084
dfedfwef

Napisano: 17 kwie 2015, 14:21

Biblia to oczywiście księga dla ciemnogrodu. Tak uważa nawet bardzo dużo ludzi wykształconych. Dla ciemnogrodu biblia to święta księga. Ja jestem ciemnogrodzianiniem i jestem z tego dumny, bo tylko dzięki temu, że wierzymy w słowo boże, nie wychodzimy i nie mordujemy wszystkich tych, którzy tak bardzo nas poniżają tylko dlatego, że pragniemy ładu, przestrzegania moralności, uczciwości i poszanowania drugiego człowieka.

Wystarczy przeczytać wpisy obrażające katolików by przekonać się, kto tu jest prześladowcą i złym człowiekiem. Ludzie, ktyórzy uskarżają się, że są rzekomo prześladowani faktycznie są prześladowcami.

Mam koleżankę, która o katolikach i moralności mówi z wielką pogardą. Wyśmiewa się z nas, oskarża o ciemnotę i zacofanie. Na czym poelga jej nowoczesność? Ano na tym, że jeszcze jako dziecko rozpoczęła pozycie seksualne. Nie żałowała sobie nigdy, bo jak raz wdepniesz w g... to trudno je odkleić. Ja jej nie oskarżam, nawet lubię z nią rozmawiać i serdecznie jej współczuję, bo ktoś wyrządził jej krzywdę w dzieciństwie a ona została niewolnicą tej krzywdy do dzisiaj. Piszę o tym tylko dlatego, by uświadomić niektórym, że pewni ludzie zawsze będą wrogami wiary i moralności. No bo jak moja koleżanka może lubic naszą wiarę, gdy nie jest w stanie spełnić jej najprostszych wymogów?

Czy rzeźnik będzie rozumiał człowieka, któremu żal zwierząt? Tak samo jest z tymi którzy atakują wiarę i moralność. Czy notoryczny złodziej, morderca, kłamca, oszust, bandyta, rozpustnik będzie szanował ludzi odwołujących się do moralności biblii? Czy lubimy policjanta, któy wlepia nam mandat?

Niewierzący to są ludzie, którzy albo sami siebie krzywdzą albo ktoś ich skrzywdził i nie potrafią sobie z tym poradzić. Łatwiej jest im trwać w złym niż podjąć wysiłek by się uzdrowić. To tak jak z alkoholikami. Wiecie ilu im się udaje wyzwolić z nałogu.
kalina

Napisano: 17 kwie 2015, 14:38

Świat wg. KK i radykalnej prawicy:
- likwidacja/potępienie ateistów, deistów, muzułmanów, agnostyków, buddystów, gejów, lesbijek, lewicowców, feministek, meetalowców
- władza ustawodawcza i wykonawcza w rękach episkopatu
- likwidacja/napiętnowanie dzieci poczętych metodą in vitro (bo nie mają duszy)
- podniesienie podatków na KK
- Chazan ministrem zdrowia
- przesunięcie funduszy na rozwój nauki w stronę budowy świątyń i pomników
- edukacja seksualna tylko podczas nauk przedślubnych
- więzienie za antykoncepcję, in vitro, aborcję, pozostawanie w związki partnerskim/konkubinacie
- zakaz brania rozwodów
- Macierewicz ministrem spraw wewnętrznych
- grzywny dla rodziców dzieci nie chodzących na religię; obowiązkowa matura z religii
- zakaz emitowania w kinach filmów "antyreligijnych" (w tym Harry Potter, Władca pierścieni, Kod da vinci), organizowania koncertów metalowych i sprzedaży zabawek Hello Kitty
- Deportowanie zespołu Behemoth z kraju
- odcięcie się od UE, zamknięcie granic, otwarty konflikt z Rosją i Niemcami
- powołanie tajnych służby kościelnych do pilnowania powyższego
- podjęcie działań mających na celu obalenie papieża Franciszka (bo zbyt nowoczesny)
- ułaskawienie duchownych z wyrokami za pedofilię.
Ares

Napisano: 17 kwie 2015, 14:39

kalina a zastanawiałaś się czemu Irakijczyk jest muzułmaninem? Z tego samego powodu co ty jesteś katolikiem. To nie twój wybór. Po prostu urodziłaś się w Polsce a nie Iraku i czcisz panujące pod tą szerokością bóstwo. Ateizm to wybór, religia nie. Twoje dziecko najprawdopodobniej też będzie lub już jest katolikiem a dziecko Abdullaha prawdopodobnie zostanie muzułmaninem no chyba że zarówno twoje dziecko jak i dziecko Abdullaha będzie inteligentniejsze od rodzica, chwilę się zastanowi i dojdzie do racjonalnego wniosku że ani Allaha ani Jahwe nie ma, tak jak nie ma Zeusa i Posejdona. Są niestety tylko ludzie którzy świetnie zarabiają na takich bajeczkach. To ty jesteś niewolnikiem a że jesteś w większości to i ja płacić muszę na twoich panów. Twoja religia guzik mnie obchodzi, wierz w co chcesz ale nie zmuszaj mnie do szanowania zabobonu i do przestrzegania twoich chorych katolickich zwyczajów. Nie wymagaj również bym finansował pasożytów odprawiających czary w które ty akurat wierzysz.
mnm

Napisano: 17 kwie 2015, 14:42

Świat wg. KK i radykalnej prawicy:
- likwidacja/potępienie ateistów, deistów, muzułmanów, agnostyków, buddystów, gejów, lesbijek, lewicowców, feministek, meetalowców
- władza ustawodawcza i wykonawcza w rękach episkopatu
- likwidacja/napiętnowanie dzieci poczętych metodą in vitro (bo nie mają duszy)
- podniesienie podatków na KK
- Chazan ministrem zdrowia
- przesunięcie funduszy na rozwój nauki w stronę budowy świątyń i pomników
- edukacja seksualna tylko podczas nauk przedślubnych
- więzienie za antykoncepcję, in vitro, aborcję, pozostawanie w związki partnerskim/konkubinacie
- zakaz brania rozwodów
- Macierewicz ministrem spraw wewnętrznych
- grzywny dla rodziców dzieci nie chodzących na religię; obowiązkowa matura z religii
- zakaz emitowania w kinach filmów "antyreligijnych" (w tym Harry Potter, Władca pierścieni, Kod da vinci), organizowania koncertów metalowych i sprzedaży zabawek Hello Kitty
- Deportowanie zespołu Behemoth z kraju
- odcięcie się od UE, zamknięcie granic, otwarty konflikt z Rosją i Niemcami
- powołanie tajnych służby kościelnych do pilnowania powyższego
- podjęcie działań mających na celu obalenie papieża Franciszka (bo zbyt nowoczesny)
- ułaskawienie duchownych z wyrokami za pedofilię.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ty żyjesz w innym świecie. Wygrałeś konkurs na największe głupstwo.
gdfga

Napisano: 17 kwie 2015, 14:46

"nie zmuszaj mnie do szanowania zabobonu i do przestrzegania twoich chorych katolickich zwyczajów. Nie wymagaj również bym finansował pasożytów odprawiających czary w które ty akurat wierzysz".

KK ma jeden podstawowy problem - Nie akceptuje zmian w świecie oraz różnorodności. Mentalnie tkwi w epoce krzyża i miecza.
Tak bardzo kocha swe złote pałace i pieniądze że boi się wszystkiego co może sprawić że na tacy będzie mniej. Tu leży problem.
Ares

Strona 39 z 43    [ Posty: 430 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem