Głodni Cyganie ?
Re: Głodni Cyganie ?
Gdyby nie tyłek i biust twojej babci a potem mamusi, to ciebie by dziecko nie było. Wtedy nie musiałbym się za ciebie wstydzić.
Widzisz, ciebie nie chciał żaden Litwin, marzyłaś o Polaku, mówiłem ci, to pany, a nie chamy. Nie słuchałaś mnie, a tym językiem tylko się pogrążasz.
Widzisz, ciebie nie chciał żaden Litwin, marzyłaś o Polaku, mówiłem ci, to pany, a nie chamy. Nie słuchałaś mnie, a tym językiem tylko się pogrążasz.
emilko - albo ja jako pedagog - bądź też co tam jeszcze - twoja dewiza to dewiza kalego "kali ukraść dobrze kaluemu ukraść - no qrwa źle" a tak to już za dwa dni piątek, przytulisz jak pisałaś flaszeczkę czerwonego wina, albo i dwie oraz jedynego, który został ci jeszcze do przytulenia tj pies i dotrwasz w swoim stuporze do poniedziałku i a potem z nową werwą wyżyjesz się za ten zły polski świat na swoich pracownikach w swoim prowincjonalnym opeesiku- ale mimo wszystko bądź zdrowa
Gdyby nie tyłek i biust twojej babci a potem mamusi Ciebie nie byłoby na świecie"
Bardzo prymitywny sposób tłumaczenia powodu przyjścia na świat. Myślę że obnażający Twoją godność i obrażający Twoją mamę. Ja tłumaczę powód mojego przyjścia na świat uczuciem rodziców.. Tobie współczuję poziomu rozumowania;(
Ale to właśnie Wy..cała składnia. Jak jeden...
Zofia jako kobieta ( wstyd) , komentująca słowa Aresa, które ja tłumaczę patologią myślenia i wyobrażenia i które absolutnie nie zasługują na dyskurs z mojego punktu widzenia, jako kobiety. Ja sobie nie pozwolę na ustosunkowywanie się do tego zdarzenia..To jest poza mną. Nie ten poziom proszę Państwa . Twoje słowa dziadku wypowiedziane w kontekście j/w, to wszystko jedno i to samo. Macie nad czym pomyśleć..Degeneracja. Gdzie wy pracujecie, z kim i jak wy funkcjonujecie towarzysko na co dzień?
]Alkohol i wulgarne kawały przy swoich kobietach a te bezrozumne wtórują jak Zofia i się śmieją, zamiast odejść? no może ..o polityce co nie co powiecie ..na podstawie tego co ksiądz mówił na kazaniu albo dziennikarz w TVN. Na drugi dzień wrzucicie linki z kompa i się wyzywacie..
No przepraszam ale takie mam zdanie..
Tracę czas teraz na Was a mam pisanie dokumentów. No ale żal Was..żal tak nic nie tłumaczyć..;);)
Bardzo prymitywny sposób tłumaczenia powodu przyjścia na świat. Myślę że obnażający Twoją godność i obrażający Twoją mamę. Ja tłumaczę powód mojego przyjścia na świat uczuciem rodziców.. Tobie współczuję poziomu rozumowania;(
Ale to właśnie Wy..cała składnia. Jak jeden...
Zofia jako kobieta ( wstyd) , komentująca słowa Aresa, które ja tłumaczę patologią myślenia i wyobrażenia i które absolutnie nie zasługują na dyskurs z mojego punktu widzenia, jako kobiety. Ja sobie nie pozwolę na ustosunkowywanie się do tego zdarzenia..To jest poza mną. Nie ten poziom proszę Państwa . Twoje słowa dziadku wypowiedziane w kontekście j/w, to wszystko jedno i to samo. Macie nad czym pomyśleć..Degeneracja. Gdzie wy pracujecie, z kim i jak wy funkcjonujecie towarzysko na co dzień?
]Alkohol i wulgarne kawały przy swoich kobietach a te bezrozumne wtórują jak Zofia i się śmieją, zamiast odejść? no może ..o polityce co nie co powiecie ..na podstawie tego co ksiądz mówił na kazaniu albo dziennikarz w TVN. Na drugi dzień wrzucicie linki z kompa i się wyzywacie..
No przepraszam ale takie mam zdanie..
Tracę czas teraz na Was a mam pisanie dokumentów. No ale żal Was..żal tak nic nie tłumaczyć..;);)
Oj dziecinko co mam Ci powiedziec. Nie chcialam abys doznala wstrzasu bo wychowalas sie na historyjkach o kapuscie i bocianie ale prawda jest taka ze dziadek polecial na moja pupe i stad wziela sie mamusia... 

zawstydziłam się babciu ..nieziemsko i zdziwiłam :oops: ta moja dziecięca naiwność :o
ps. babciu dobry kawał dla dziadka i reszty CHŁOPÓW j/w do piwa.;)
ps. babciu dobry kawał dla dziadka i reszty CHŁOPÓW j/w do piwa.;)
Jeszcze niedawno powoływałaś się na mnie jako na autorytet, a teraz się mnie wstydzisz? Dziadka się wstydzisz? Twój dziadek degenerat? W ten sposób nie ukryjesz swego niewiadomego pochodzenia.
No to co dziadku ?? Wolałbyś żebym cię nazwała menelem wysokiej klasy?? no chyba nie. W życiu bym tak nie powiedziała.
Wartość dodana wpisów Emilki. Większość, niemal wszystkie wpisy Emilki są OK.! Tą wartością dodaną jest litewskie spojrzenie na polską rzeczywistość w obszarze pomagania i szerszym obszarze polskiej egzystencji. Inspirujące są dla mnie wpisy Emilki, która patrzy na ten świat przez pryzmat dwóch kultur/światów – szczególnie ciekawy kontekst/doświadczenie. Kilka lat temu dane mi było poznać równie egzotyczną osobę – niegdyś mieszkańca Sri Lanki – wolontariusza, który uczył bezpłatnie języka angielskiego w Ośrodku Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście m.st. Warszawy. Ten sympatyczny wolontariusz został wychowany przez swoich rodziców w świecie dwóch kultur/wyznań. Tato reprezentował Islam, mama Chrześcijaństwo.
PS. Od bardzo wielu tygodni Nick „Emilka” nie jest banowany na forum OPS.pl
PS. Od bardzo wielu tygodni Nick „Emilka” nie jest banowany na forum OPS.pl
Dostałam Grand !!!
No i czy ta Polska nie jest cudowna
Ja naprawdę kocham Polskę i Polaków, pojmuję inaczej pewne sprawy - ale powód Pan wytłumaczył..
ps. Proszę trzymać kciuki angoc.! Zdaję na studia doktoranckie we wrześniu.
Dziękuję.
No i czy ta Polska nie jest cudowna
Ja naprawdę kocham Polskę i Polaków, pojmuję inaczej pewne sprawy - ale powód Pan wytłumaczył..
ps. Proszę trzymać kciuki angoc.! Zdaję na studia doktoranckie we wrześniu.
Dziękuję.
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
czyli kochasz Polskę jak osiągasz z niej korzyści. Ciekawa "miłość".
Tylko szkoda, że gardzisz jej mieszkańcami.
Współczuję osobą, które są zmuszeni z tobą pracować. Nie potrafisz słuchać, nie potrafisz rozmawiać, uprzedzasz się, masz manię wyższości, lubisz gardzić innymi, patrzeć na nich z góry, nie potrafisz odczytać, zrozumieć przekazu. Winisz wszystkich tylko nie siebie, winnych znajdujesz nie tam gdzie są, ale wydaje ci się gdzie są. Jesteś ofiarą własnych teorii spiskowych, leków i uprzedzeń. Nie widzisz rzeczywistości taką jaka jest, ale chcesz ją widzieć tak chciałabyś by była. Jeżeli masz pokazane czarno na białym, że rzeczywistość mija się z twoim obrazem to winny jest ten kto ci to pokazał.
Naprawdę współczuję.
Tylko szkoda, że gardzisz jej mieszkańcami.
Współczuję osobą, które są zmuszeni z tobą pracować. Nie potrafisz słuchać, nie potrafisz rozmawiać, uprzedzasz się, masz manię wyższości, lubisz gardzić innymi, patrzeć na nich z góry, nie potrafisz odczytać, zrozumieć przekazu. Winisz wszystkich tylko nie siebie, winnych znajdujesz nie tam gdzie są, ale wydaje ci się gdzie są. Jesteś ofiarą własnych teorii spiskowych, leków i uprzedzeń. Nie widzisz rzeczywistości taką jaka jest, ale chcesz ją widzieć tak chciałabyś by była. Jeżeli masz pokazane czarno na białym, że rzeczywistość mija się z twoim obrazem to winny jest ten kto ci to pokazał.
Naprawdę współczuję.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Oprócz Głodni Cyganie ? - HYdE PaRK przeczytaj również:
Poprostu lody
Zielony Lasek
Zakochałby nas na śmierć
Kolejne łgarstwo
Prof. Paweł Wieczorkiewicz: Finansjera żydowska i zachodnia
A jednak jest bieda
Dlaczego admin nie walczy z rasizmem i ksenofobią na forum?
Sitwa
Też byliśmy uchodźcami
Lek na multikulti
Ja też chcę dodać pytania do referendum!
Komorowski odpowiada Kopaczce
Coraz ciekawiej
Bułgaria kieruje wojsko do ochrony granic przed dziczą
Elin Krantz,,Postępowa'' działaczka zabita i zgwałcona
Coraz weselej