Głodni Cyganie ?
Re: Głodni Cyganie ?
Nie znasz mnie elmer. Natomiast niewątpliwie jesteś jedną z ciekawszych sylwetek na tym forum, pomimo sarkazmu i dążności moralizatorskiej jaka u Ciebie dominuje, jest ok. Czytam Twoje posty, przeważnie z uwagą, wnioski bywają zajmujące.
Nie mam nic przeciwko emigrantom, imigrantom, łysym, rudym, grubym i debilom. Lubię poznawać różne punkty widzenia choć nie muszę się z nimi zawsze zgadzać. Polska od wieków była wymarzonym domem dla wszelkich uchodźców, innowierców. Niestety część z nich mimo długiego, czasami wielowiekowego pobytu w naszej ojczyźnie nadal ją traktuje nie jak swój dom, ale miejsce, które można grabić, łupić i drenować z wszelkich dóbr materialnych i niematerialnych. Nigdy się nie asymiluje,wciąż okazuje wrogość , nienawiść , Polacy mimo to wciąż okazują miłosierdzie i solidarność. Toleruję również to, że agnoc we wpisach emilki znajduje wartość dodaną i bliżej nieokreśloną inspirację. Zaznaczę jednak, że to nie jest litewskie spojrzenie na polską rzeczywistość , to jest spojrzenie emilki. Nie wiem kim jest, natomiast wiem, że jest osobą wirtualną, która obraża Polskę i Polaków. Z mojej strony nie ma zgody i tolerancji na takie zachowanie. Jednak nie znajdziesz u mnie grama nienawiści wobec osoby.
Omawiany przypadek zainspirował mnie tylko do tych wpisów, do niczego więcej, na pewno nie poznawczo. Jestem tylko czytelnikiem tego forum i widzę podobieństwo pomiędzy zachowaniem podopiecznych OPSów i emilki. Jedni i ta druga gryzą rękę, która ich karmi i podcinają gałąź na której siedzą.
Pomimo przykrości, które mi sprawiasz swoimi wpisami życzę Ci, żebyś w Polsce znalazła to czego szukasz, a czego nie znalazłaś w Twojej ojczyźnie, a Polacy obdarzali Cię wszelkim dobrem, na które z pewnością zasługujesz.
Omawiany przypadek zainspirował mnie tylko do tych wpisów, do niczego więcej, na pewno nie poznawczo. Jestem tylko czytelnikiem tego forum i widzę podobieństwo pomiędzy zachowaniem podopiecznych OPSów i emilki. Jedni i ta druga gryzą rękę, która ich karmi i podcinają gałąź na której siedzą.
Pomimo przykrości, które mi sprawiasz swoimi wpisami życzę Ci, żebyś w Polsce znalazła to czego szukasz, a czego nie znalazłaś w Twojej ojczyźnie, a Polacy obdarzali Cię wszelkim dobrem, na które z pewnością zasługujesz.
dziadku
Dziękuję i doceniam gest, wypada powiedzieć. Sugestie wezmę pod uwagę..
Nie mniej nie potrzebowałam korzystać z aktu miłosierdzia, solidarności..nie byłam w takiej potrzebie, moje subiektywne odczucie..mogę się mylić,ech tam..na pewno się mylę.
Ale nawet jeśli był mi on okazany i w takim kontekście rozmawiamy.."spłaciłam " po stokroć więcej proszę mi wierzyć.
Oczekuję, życzyłabym sobie zrozumienia, poszanowania i odrobiny wysiłku w kierunku lateralnego myślenia - jest wam niezbędne, szczególnie w kontekście tego co się dzieje ( fala emigracji..itd, itp). I nie chodzi o przemiany polityczno- gospodarcze kraju ale globalne współczesne przemiany na świecie. To olbrzymie wyzwanie..
Dziękuję i doceniam gest, wypada powiedzieć. Sugestie wezmę pod uwagę..
Nie mniej nie potrzebowałam korzystać z aktu miłosierdzia, solidarności..nie byłam w takiej potrzebie, moje subiektywne odczucie..mogę się mylić,ech tam..na pewno się mylę.
Ale nawet jeśli był mi on okazany i w takim kontekście rozmawiamy.."spłaciłam " po stokroć więcej proszę mi wierzyć.
Oczekuję, życzyłabym sobie zrozumienia, poszanowania i odrobiny wysiłku w kierunku lateralnego myślenia - jest wam niezbędne, szczególnie w kontekście tego co się dzieje ( fala emigracji..itd, itp). I nie chodzi o przemiany polityczno- gospodarcze kraju ale globalne współczesne przemiany na świecie. To olbrzymie wyzwanie..
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Wymądrzanie się,kto jest,lepszy,mądrzejszy.Słowa- lubię Cię,nie lubię w świecie wirtualnym to jest coś dla mnie bardzo dziwnego.Ludzie! To nie jest real.Mało na tym świecie nienawiści,obłudy,kłamstwa? Dajcie spokój i wyluzujcie.pozdrawiam wszystkich 

Oprócz Głodni Cyganie ? - HYdE PaRK przeczytaj również:
Poprostu lody
Zielony Lasek
Zakochałby nas na śmierć
Kolejne łgarstwo
Prof. Paweł Wieczorkiewicz: Finansjera żydowska i zachodnia
A jednak jest bieda
Dlaczego admin nie walczy z rasizmem i ksenofobią na forum?
Sitwa
Też byliśmy uchodźcami
Lek na multikulti
Ja też chcę dodać pytania do referendum!
Komorowski odpowiada Kopaczce
Coraz ciekawiej
Bułgaria kieruje wojsko do ochrony granic przed dziczą
Elin Krantz,,Postępowa'' działaczka zabita i zgwałcona
Coraz weselej