Czy tworzycie odrębne programy przeciwdiałąnia narkomanii i alkoholizmowi???czy jeden program. ja w tym roku postanowiłam ze napisze jeden wspólny program????czy sadzicie że to poprawne?znalazłam takich kilka na stronach internetowych...moze podyskutujemy na ten temat?????
a ja mam dwa odrębne i uważam, że tak jest lepiej. Program alkoholowy zawsze uchwalany jest na rok, a program przeciwdziałania narkomanii, możesz napisać na lat kilka (ja napisałam na trzy i dzięki temu, dopiero w 2010 roku, będę pisała nowy). Praktyki są różne, ale wygodniej jest mieć dwa oddzielne. Pozdrawiam pełnomocników:)
Oleńko, jak Ci się udało stworzyć preliminarz wydatków do programu na trzy lata? skąd wiesz, jakie mogą być na to środki w tak dalekiej przyszłości? Ale swoją drogą to bardzo dobre rozwiązanie, jeśli Rada Gminy przyjęła ten program, to Ci zazdroszczę.
a nie, preliminarz, to rzecz oddzielna. Co roku, będę wydzielała środki na realizację programu narkomanii i tworzyła nowy załącznik budżetowy do obowiązującej uchwały; tak mnie pokierowała skarbniczka, tak radzą na szkoleniach, Rada ,,przyklasnęła\'\', nadzór wojewody nie uchylił, to tak będzie.