Gorąca prośba

Wybrane tematy:
świetlice środowiskowe w 2015 r.? Zachowaj trzeźwy Umysł Szkolenie- kontrola przedsiębiorców sprzedających alkohol przez GKRPA organizacja koloni programem terapeutycznym leczenie z.stały-alkohol
ODPOWIEDZ
~MARIA

Gorąca prośba

Post autor: ~MARIA »

Kochani mam męża alkoholika i w końcu przekonałam go o leczeniu ale nie posiada żadnego ubezpieczenia czy w takiej sytuacji leczenie jest możliwe?
~ale jaja

Re: Gorąca prośba

Post autor: ~ale jaja »

rejestracja w Urzędzie pracy, lub kontakt z pracownikiem socjalnym i objęcie ubezpieczeniem przez pomoc społeczną, wpisanie męża do ubezpieczenia żony (jeśli posiada)
~Maria

Post autor: ~Maria »

Marysiu mam prośbę czy mogłabyś mi opisać krok po kroku jak załatwiałaś z mężem leczenie, gdzie udaliście się, jakie dokumenty są potrzebne itp.
kokoshaglava
Stażysta
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Post autor: kokoshaglava »

Art. 21 ust. 1. ustawy z dnia 26 października 1982 r. o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi wskazuje, iż leczenie odwykowe osób uzależnionych od alkoholu prowadzą stacjonarne i niestacjonarne zakłady lecznictwa odwykowego oraz inne zakłady opieki zdrowotnej.
2. Poddanie się leczeniu odwykowemu jest dobrowolne. Wyjątki od tej zasady określa ustawa.
3. Od osób uzależnionych od alkoholu nie pobiera się opłat za świadczenia w zakresie leczenia odwykowego udzielane w zakładach opieki zdrowotnej.
~inka

Post autor: ~inka »

opłat się nie pobiera, ale jeżeli nie są ubezpieczone, to nikt ich na terapię nie przyjmie. Chyba, że w ramach usługi prywatnej.
~inka

Post autor: ~inka »

opłat się nie pobiera, ale jeżeli nie są ubezpieczone, to nikt ich na terapię nie przyjmie. Chyba, że w ramach usługi prywatnej.
~ja

Post autor: ~ja »

ubezpieczenie z gops na okres pobytu najdłuzej 3 miesiace
~m

Post autor: ~m »

j.w
ODPOWIEDZ