Gorąca prośba
Gorąca prośba
Kochani mam męża alkoholika i w końcu przekonałam go o leczeniu ale nie posiada żadnego ubezpieczenia czy w takiej sytuacji leczenie jest możliwe?
Re: Gorąca prośba
rejestracja w Urzędzie pracy, lub kontakt z pracownikiem socjalnym i objęcie ubezpieczeniem przez pomoc społeczną, wpisanie męża do ubezpieczenia żony (jeśli posiada)
Marysiu mam prośbę czy mogłabyś mi opisać krok po kroku jak załatwiałaś z mężem leczenie, gdzie udaliście się, jakie dokumenty są potrzebne itp.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Art. 21 ust. 1. ustawy z dnia 26 października 1982 r. o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi wskazuje, iż leczenie odwykowe osób uzależnionych od alkoholu prowadzą stacjonarne i niestacjonarne zakłady lecznictwa odwykowego oraz inne zakłady opieki zdrowotnej.
2. Poddanie się leczeniu odwykowemu jest dobrowolne. Wyjątki od tej zasady określa ustawa.
3. Od osób uzależnionych od alkoholu nie pobiera się opłat za świadczenia w zakresie leczenia odwykowego udzielane w zakładach opieki zdrowotnej.
2. Poddanie się leczeniu odwykowemu jest dobrowolne. Wyjątki od tej zasady określa ustawa.
3. Od osób uzależnionych od alkoholu nie pobiera się opłat za świadczenia w zakresie leczenia odwykowego udzielane w zakładach opieki zdrowotnej.
opłat się nie pobiera, ale jeżeli nie są ubezpieczone, to nikt ich na terapię nie przyjmie. Chyba, że w ramach usługi prywatnej.
opłat się nie pobiera, ale jeżeli nie są ubezpieczone, to nikt ich na terapię nie przyjmie. Chyba, że w ramach usługi prywatnej.
Oprócz Gorąca prośba - Uzależnienia, Bezdomność przeczytaj również:
skierowanie
Jak pomóc alkoholikowi, który chce pomocy?
Opinia komisji
środki alkoholowe
koszty leczenia w prywatnym ośrodku
jak pomóc lkoholikowi???
bezdomny w samochodzie
Szkolenia
wniosek o przymusowe leczenie do KRPA
pytanie do członków komisjii RPA
kontrola punktów sprzedaży PILNE!!!
chorzy bezdomni w schronisku
RATUJCIE
palenie