Groch z kapustą. - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 09 mar 2016, 12:10

Z drugiej strony jest jeszcze tak. Wniosek o orzeczenie był 2015-10-05, ale z tego wniosku był lekki, strona się odwołała i orzeczeniem z 2016-01-15 dostała umiarkowany, więc we wniosku o zasiłek wpisuję datę wniosku 2015-10-05. Tymczasem system przyznaje zasiłek od 2016-02-01, czyli od daty złożenia wniosku o zasiłek.
Naszym zdaniem zatem prawo do zasiłku powstało przed wejściem złot za złot i nie powinno tu się zł za zł stosować.
Podejmie ktoś dyskusję, jak ten pasztet strawić? :(
Bazyllo

Napisano: 09 mar 2016, 12:37

z tego, co przeczytałam w Regulaminie,nie mamy tytułować postów np. groch z kapustą, tylko w taki sposób, który umożliwi wyszukanie informacji pozostałym użytkownikom
@@@

Napisano: 09 mar 2016, 13:15

Chętnie bym swój błąd naprawił, ale nie mam możliwości edytowania tytułu :(
A co do meritum?
Bazyllo

Napisano: 09 mar 2016, 15:17

może nie zaznaczyłeś, że rodzic deklaruje naukę dziecka w kolejnym roku szkolnym lub dołączył zaświadczenie o szkole
@@@

Napisano: 10 mar 2016, 11:05

Młodsze dziecko jest w podstawówce w związku z tym nie zaznaczałem "ptaszka" przy zaświadczeniu ze szkoły, bo go nie potrzebuję i nie mam. Kontynuacja nauki jak najbardziej zaznaczona. Starszy ma zaznaczone zaświadczenie ze szkoły, nie ma zaznaczonej kontynuacji, bo nie będzie się dalej uczył, a bieżący rok szkolny ma ustawiony do 2016-09-30.
I co z tą złotówką w tym przypadku. Prawo teoretycznie nabyte z datą wniosku o orzeczenie, czyli od 2015-10-05, przed wejściem nowelizacji złot za złot :(
Bazyllo

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x