I pozdrów osobę prowadzącą Świadczenia od forum opsGość pisze:Grzegorz, to nie o tobie tutaj mowa
Nie drąż tematu tylko czym prędzej "lec" do ops i złóż wniosek
ewalu zaliczyla wpadke;-) kawa byla za mocna i przeoczyla,ze z tego orzeczenia Grzegorza nie wynika wcale,ze jego niepelnosprawnosc powstala przed 18 rokiem zycia tylko,ze powstala miedzy 18 a 25 - a to juz troche za duza rozpietosc czasu jesli Grzegorz ma ukonczone 21 lat:) , Grzegrz w tej sytuacji musi udowodnic,ze powstala zanim skonczyl 21 lat a nie pozniej (chociaz moze i w trakcie nauki w szkole:D)ewalu pisze:kawę to ty już dzisiaj piłeś ?? bo mam wrażenie, że nie obudzony jesteśGość pisze:Nie do końca starczy bo o ile masz orzeczenie z Zus co przełożeniu na ustawę o swiadczeniach rodzinnych udaje umiarkowany stopień ale nie masz podanej dokładnej daty powstania niepełnopsrawności bo mogłeś zmieć ją mieć z tego co tam pisze od 18 do 25 roku życia . A zasiłek nalezy się osobie z umirakowanym do 21 r.ż wieć jak nie masz wcześniejszych orzeczeń do odwołaj sie żeby konkretnie wpsiali datę powstania. Chyba , ze masz napisaną datę powstania
dobra to ja zmienie kawęGość pisze:Dzięki kb i Kronos bo juz szukałam wyroków w tej sprawie żeby rozjaśnić co nie którym , że taki zapis w orzeczeniu nie oznacza , ze niepełsnoprawność powstała przed 21 r. ż.
Czyli kawy nie muszę zmieniać bo jednak kopa ma niezłego z rana:)