Grzegorz.P.

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
Awatar użytkownika
heiland
Administrator
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
Kontakt:

Re: Grzegorz.P.

Post autor: heiland »

Grzegorz.P pisze:no a moge udowodniźć to tym orzeczeniem z PCPR ???? w którym jest zapis ze niepelnosprawnosc od 1990 r tj. od 17 roku zycia ? wystarczy
Wydaje mi się Grzegorzu, że nie jesteś interesantem przyszłym tylko pracownikiem, stąd te dopytywania :p
Awatar użytkownika
ewalu
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ewalu »

Gość pisze:WITAM
MAM orzeczenie lekarza orzecznika ZUS
ustalono ze jestem calkowicie niezdolny do pracy do 2018 roku
calkowita niezdolnosc powstala w zwiazku z naruszeniem sprawnosci organizmu powstalym przed ukonczeniem 18 roku zycia lub w trakcie trwania nauki w szkole lub szkole wyzszej ....

czy to wystarczy aby otrzymac zasilek pielegnacyjny ????
czy powinienem stanąc na komisje do PCPR i miec tam coanjmniej umiarkowany stopien
czyli co ? na takie orzeczenie dać odmowę jeżeli zus nie ustali daty ..

widzicie człowiek całe życie się uczy ... szczęście, że nie miałam takiego orzeczenia :oops:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Gość

Post autor: Gość »

Do Grzegorz P
Złoż wniosek i dołącz wszystkie orzeczenia ja bym je wzieła pod uwagę . Zobacz może na 1 wszym orzeczeniu masz napsiane od kiedy powstała niezdolnośc do pracy przynajmniej powinno tak być .

Do ewalu
Na kawę zapraszam do mnie co byś jej nie musiała zmieniać po przewaźnie po niej mądrze prawisz :) No dziś tylko mała gafa :)
Awatar użytkownika
ewalu
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ewalu »

Gość pisze:
Do ewalu
Na kawę zapraszam do mnie co byś jej nie musiała zmieniać po przewaźnie po niej mądrze prawisz :) No dziś tylko mała gafa :)
dzięki :)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Gość

Post autor: Gość »

Najczęsciej piszą tak w kolejnych orzeczeniach pisząc , ze całkowita niezdolność powstała od nadal i dają tą regulkę bo ta tej podstawie przyznają rentę socjalną . Wiec trzeba sięgnac po pierwsze orzeczenie . Jesli tak jest napsiane na pierwszym to odmowa chyba , ze ktoś jest przed 21 rokiem życia jak nie to niech się odwoła od orzeczenia jak nie ma iinych żeby konkretnie wpisali od kiedy niepełsnoprawność.
Ja. Grzegorz.P.

Post autor: Ja. Grzegorz.P. »

odpowiadam na stwierdzenie jednej osoby, ze jestem pracownikiem NIE nie jestem
ale z natury jestem osobą ( z racji zawodu) dociekliwą i nim gdziekolwiek się udam lubię sam wszystko najpierw wiedzieć
bo jak sami pewnie słyszeliście nieznajomość prawa - szkodzi

chcę wiedzieć czy posiadając stare orzeczenie pcpr w którym ustalono że niepełnosprawność istnieje od 17 roku życia może być dokumnetem poświadczającym te sytuacje w odniesieniu do obecnego orzeczenia ZUS które niestety nie okresla konkretnego jak wskazaliscie terminu powstania niepelnosprawnosci
chce wiedzieć czy gdybym dostał odmowę na podstawie orzeczenia ZUS , ma sens składanie odwołania do kolegium
czy jednak cala sytuacja jest niewarta świeczki
ODPOWIEDZ