hej smutni pracownicy ŚDS
hej smutni pracownicy ŚDS
najsmutniejsze forum - pracowników ŚDS. Wypaleni zawodowo, bez sił zupełnych, przynajmniej takie sprawiacie wrażenie.
Re: hej smutni pracownicy ŚDS
cóż trudno być wesołym kiedy wszyscy wokół wymagania mają wysokie a od siebie niczego nie wymagają, mam na myśli rodziców i zarządzających
smutne jest to że kiedy uczestnik ma lat 30 a czasem więcej rodzic nadal jest nie pogodzony z niepełnosprawnością swojego dziecka i wyrządza mu tym ogromną krzywdę
dołująca jest również mała szansa na godziwą płacę
ale nie zgodzę się że \"Wypaleni zawodowo, bez sił zupełnych\"
smutne jest to że kiedy uczestnik ma lat 30 a czasem więcej rodzic nadal jest nie pogodzony z niepełnosprawnością swojego dziecka i wyrządza mu tym ogromną krzywdę
dołująca jest również mała szansa na godziwą płacę
ale nie zgodzę się że \"Wypaleni zawodowo, bez sił zupełnych\"
zofio-może tak ne jest/ale większośc wypowiedzi stwarza takie wrażenie
To dobre miejsce na wymianę smutków. To wcale nie jest mylne wrażenie, ale..........Taka jest rzeczywistośc, ŚDsy to świetny pomysł i ratunek dla wielu rodzin, ale systemowo nie do końca przemyslany. Nauczyciel w szkole specjalnej opiekując się osobami niepełnosprawnymi zarabia około 5000 brutto.Gdy uczeń przechodzi pod opiekę SDS terapeuta , czasem przewyższa kwalifikacjami i doświadczeniem nauczyciela zarabia co najwyżej 2300 brutto pracując 40 godzin w tygodniu. Nauczyciele pracują o wiele krócej.
Takich ale... jest duzo wiecej.
Takich ale... jest duzo wiecej.
Do Graszki
Ja Wam zazdroszczę bo u nas nie ma pieniędzy na zapłacenie terapeucie 2 300 zł.
pozdrawiam
Ja Wam zazdroszczę bo u nas nie ma pieniędzy na zapłacenie terapeucie 2 300 zł.
pozdrawiam
Boże , a my myslimy,że to my mamy najgorzej.
Chyba pociesze mój zespół
Chyba pociesze mój zespół
ANIU , ja mam na myśli osoby po studiach, które pracują 13 lat w ŚDS. Nie wyobrażam sobie, że mozna zarabiac jeszcze mniej.
oj można u nas po 8 latach pracy i tytułem magistra w kieszeni dostaniesz ok 1800 i to tylko na papierku,
u nas od 1650 do 1750 + premie miesięczne 10 %, pod koniec roku 40 % i nagrody minimum
Oprócz hej smutni pracownicy ŚDS - Ośrodki Wsparcia przeczytaj również:
tworzenie placówek wsparcia dziennego zgodnie z ustawą o wsparciu rodziny i pieczy
mieszkania chronione
Środowiskowe Kluby Samopomocy
zaświadczenie lekarskie
programy działalności ŚDS
szkolenia z pieczy zastępczej
Instruktor terapii w ŚDS
ŚDS a środki unijne
Nowy ŚDS
czarno - czarni na święto pracownika socjlanego!
Kluby
rezygnacja uczestnika Śdś
zameldowanie na pobyt czasowy a skierowanie do SDS
skierowanie do ŚDS
ŚDS decyzja uchylająca
ilu macie uczestników?