Hektary, gospodarstwa

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
Wik7.
Referent
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Hektary, gospodarstwa

Post autor: Wik7. »

Pani we wniosku wpisała, ile ma hektarów przeliczeniowych i jest to mniej niż 1. Czy dochodzić do tego ile ma hektarów fizycznych? Bo niby liczy się dopiero od 1 hektara w górę, co byście zrobili?
gopsbasia
Referent
Zajmuję się: ŚW,CP,DO,ZG
Kontakt:

Re: Hektary, gospodarstwa

Post autor: gopsbasia »

Liczy się chyba od 1 ha fizycznego bądź 1 ha przeliczeniowego
Wik7.
Referent
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Post autor: Wik7. »

gopsbasia pisze: 08 lip 2025, 15:03 Liczy się chyba od 1 ha fizycznego bądź 1 ha przeliczeniowego
Tak wiem ale właśnie pani nie dała nakazu, tylko wpisała w oświadczenie liczbę hektarów przeliczeniowych, a jeżeli hektar fizyczny wynosiłby 1 lub wiecej ( o którym nie wiem ile wynosi) to wtedy nie musiałabym liczyć?
gopsbasia
Referent
Zajmuję się: ŚW,CP,DO,ZG
Kontakt:

Post autor: gopsbasia »

Jeżeli ha fizyczny wynosi 1 lub więcej to należy liczyć z ha przeliczeniowego. Jeżeli się okaże, że ha fizyczny jest mniejszy niż 1 to wtedy nie liczymy.
Nie wiem czy robię właściwie, ale jeżeli mi nie przynoszą decyzji podatkowej ani zaświadczenia o powierzchni, to sama występuję o udostępnienie danych do urzędu gminy.
KaliAli
Praktykant
Zajmuję się: Fundusz, rodzinne, mieszkaniówki, bony, dodatki- niekluczowy pracownik
Kontakt:

Post autor: KaliAli »

My zawsze prosimy o nakaz płatniczy. Niestety miałam mnóstwo przypadków, że błędnie podają nam hektary przeliczeniowe( głownie na swoją niekorzyść).
ODPOWIEDZ