i tak wprowadza się ludzi w błąd

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: i tak wprowadza się ludzi w błąd

Post autor: ~Kasia »

naoisalam:)
Kasia
~Łukasz Sz.

Post autor: ~Łukasz Sz. »

Kasiu
zastanawiałem się dlaczego nie doszło...
bo nie mogło dojść, podałem Ci niewłaściwy adres, pomyliłem się. Właściwy jest taki

[email protected]
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ~Kasia »

napisalam :) znowu
Kasia
~Marzena

Post autor: ~Marzena »

do Łukasza a moze Ty wiesz na jaki okres przyznać ten dodatek energetyczny?
~KASIA

Post autor: ~KASIA »

A ci co nie mają dochodu lub niski dochód np.głodowe świadczenia z ZUS i nie kwalifikują się do dodatku mieszkaniowego ze względu na przekroczenie powierzchni dalej zostaną bez żadnej pomocy, natomiast wieloletni biorcy dodatku mieszk. będą przyjeżdżać samochodami jeszcze po dodatek energetyczny w końcu to dodatek do paliw
~Łukasz Sz.

sądzę, że tego nie wie nikt. Jednoznacznej odpowiedzi na to nie ma, bo nie ma nigdzie w przepisach mowy o czasokresie przysługiwania. Nikt nie wie naprawdę, kiedy składać wniosek, na jaki czas będzie de przysługiwał, jaki formularz wniosku o de (choć niektórzy kombinują z własnymi pomysłami). Podobno są zakusy w MG i MT, żeby de przeszły jednak do MT, co do formularza wniosku są zakusy, aby na jednym formularzy wnioskować o oba świadczenia itp.itd. To, co się dzieje z jakością tworzonego prawa w Polsce jest nienormalne. Co już staje się pewną normą ;-)
~Łukasz Sz.

na pewno nie będzie można przyznać de na dłuższy okres niż przysługuje dm i de nie będzie przysługiwał dłużej niż dm to jest pewne ;-)
~agnes

Post autor: ~agnes »

Bajor na szkoleniu mówił że pierwszy de. będzie przyznawany na okres styczeń -kwiecień, a każdy kolejny po ogłoszeniu Ministra ds. gospodarki co roku do dnia 30 kwietnia - będzie przyznawany na 12 miesięcy. Tak więc trzeba kontrolować (robota głupiego) czy komuś skończył się dm, bo jeśli tak i nie złożył nowego wniosku to trzeba wstrzymać wypłatę de.
~Marzena

Post autor: ~Marzena »

czyli przyznawać do 30 kwietnia oczywiście jezeli do kwietnia przyznany jest DM?a później czekać na nowe obwieszczenie z nowymi kwotami?
~Łukasz Sz.

Też byłem na szkoleniu z p. Bajorem, mam dla Niego duże uznanie, ale...
ODPOWIEDZ