i znowu ryczałt - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 17 mar 2015, 12:15

Witam,
prześledziłem większość postów dotyczących ryczałtu, ale nie doszukałem się informacji w poniższej kwestii -może słabo szukałem :).
Bardzo proszę o odpowiedź czy w sytuacji, kiedy wiem, że budynek jest wyposażony w instalację ciepłej wody, ale najemcy odcięto dopływ ciepłej wody z powodu zadłużenia; czy też analogicznie w budynku jest instalacja gazu ziemnego ze źródła zewnętrznego, ale lokator zaznaczył sobie brak gazu, bo wyciął w mieszkaniu rury gazowe i przeszedł na elektrykę - czy w tych przypadkach powinienem liczyć ryczałt??
mac17

Napisano: 17 mar 2015, 12:24

Co do gazu jeśli lokal posiada przyłącze gazowe to pomimo że lokator z niego nie korzysta ja traktuje że jest gaz przewodowy. W przypadku ciepłej wody nie spodlałem się z taką sytuacją. Ale bym się skłonił przyjąć jako brak. Czemu a no moje uzasadnienie jest proste gaz JEST bo może korzystać a nie chce woda BRAK bo chce korzystać a nie może i musi sobie w garnku do kąpieli nagrzać ;)
Ta kwestia do końca nigdzie nie jest wyjaśniona tak aby nie budziła wątpliwości a więc pewnie inni będą innego zdania
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 17 mar 2015, 14:37

ja w każdym z tych przypadków przyjmuje że instalacja w lokalu jest, miałam kilka przypadków dotyczących właśnie ciepłej wody
Gość

Napisano: 17 mar 2015, 15:23

mac17 czy rozmawialiśmy dziś rano?

jeżeli chodzi o instalację gazową
to robimy dokładnie tak samo jak małe ww
pytałam tej osoby która kiedyś pracowała ze mną,
na jakiej podstawie tak właśnie robiła,
pamięta że był wyrok w tej sprawie,
przeszukałam nasze zasoby i nie udało mi się go znaleźć,
szukałam w internecie i niestety też mi się nie udało...

może ktoś z forumowiczów jest w posiadaniu tego wyroku,
GORZATKA
GORZATKA
Referent
Od: 12 sie 2004, 0:26
Zajmuję się:

Napisano: 17 mar 2015, 16:15

Tak Gorzatko, rozmawialiśmy dziś rano.
Pozdrawiam Cię serdecznie i dziękuję bardzo .
mac17

Napisano: 17 mar 2015, 22:34

GORZATKA pisze: może ktoś z forumowiczów jest w posiadaniu tego wyroku
A SKO wystarczy? No to prosta sprawa: wyliczcie na niekorzyść wnioskodawcy (czyli jakby miał ccw) i sprowokujcie odwołanie. :idea: Wtedy się dowiemy. Spece w SKO zapewne wygrzebią stosowne wyroki i nie widzę powodu obrażać się na wynik.

Osobiście jestem za uznaniem ccw podobnie jak gazu, bo nie kto inny jak wnioskodawca sam doprowadził do obecnego stanu.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 18 mar 2015, 10:33

Kompletnie się nie zgadzam!
Sądzę, że zarówno gaz jak i CCW musi być w lokalu to wtedy nie liczymy ryczałtu. Jeśli w/w media zostały odcięte to za CCW nie mamy wydatków więc logicznie będzie naliczyc ryczałt. Z gazem podobnie.
Uważam, ze w przypadku CO i CCW ważne jest czy zarządca potwierdza wydatki za media. Jeśli nie ma wydatków to naliczamy ryczałt.
BooBoo

Napisano: 18 mar 2015, 11:04

BooBoo a od kiedy zarządca potwierdza wydatki za gaz ?
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 18 mar 2015, 13:39

Więcej elastyczności. Wystarczy zapytać czy czy ma inst. gazową i ponosi opłaty za gaz. Jeśli nie to Ryczałt.
BOOBoo

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x