ile lat ma najstarsze niepełnosprawne \"dziecko\" ?
ile lat ma najstarsze niepełnosprawne \"dziecko\" ?
Proszę mi odpowiedzieć ile lat może mieć najstarsze niepełnosprawne tzw \"dziecko\" ? 80-100 lat ???
chodzi mi o osobę u której stwierdzono znaczną niepełnosprawność do 18 lub 26 roku życia !!!!
Rodzice tej osoby już raczej nie żyją, niestety ale może opiekuje się nią np. siostra czy inna osoba.
chodzi mi o osobę u której stwierdzono znaczną niepełnosprawność do 18 lub 26 roku życia !!!!
Rodzice tej osoby już raczej nie żyją, niestety ale może opiekuje się nią np. siostra czy inna osoba.
Re: ile lat ma najstarsze niepełnosprawne \"dziecko\" ?
no i już błąd w pytaniu:-niepełnosprawność nie musi być znaczna przed 18lub przed 26 rokiem życia , ważne żeby wtedy w ogóle była orzeczona, ja znam taki przypadek potem ta osoba po 50 r życia orzeczony miała znaczny stopień :, rodzice nie żyją , jest wdowcem , opiekuje się nim syn, pobiera świadczenie pielęgnacyjne na takich zasadach jak rodzice dzieci niepełnosprawnych
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Też mam kilka.
Walka z wiatrakami since 1998.
\"ja znam taki przypadek potem ta osoba po 50 r życia orzeczony miała znaczny stopień :, rodzice nie żyją , jest wdowcem , opiekuje się nim syn, pobiera świadczenie pielęgnacyjne na takich zasadach jak rodzice dzieci niepełnosprawnych\"
i tak właśnie jest wprowadzana w błąd opinia publiczna !
kto zna tylko pobieżnie temat odpowie że tym biednym dzieciom należy się pomoc bo to przecież jeszcze dzieci, skrzywdzone przez los ... ok
no ale 50 letnie dziecko ? coś tu chyba nie gra ?
i tak właśnie jest wprowadzana w błąd opinia publiczna !
kto zna tylko pobieżnie temat odpowie że tym biednym dzieciom należy się pomoc bo to przecież jeszcze dzieci, skrzywdzone przez los ... ok
no ale 50 letnie dziecko ? coś tu chyba nie gra ?
Są i starsi. Przeciez niepełnosprawni zawsze byli, zawsze się rodzili., i niekoniecznie były to cięzkie niepełnosprawnosci.
hm, ja mam córkę, która bierze SP na 91-letniego ojca
my tez mamy takie przypadki, np mamy siostre na bratą (brat po 50), syn na mamę (mama po 70), brat na brata, i córka na matkę 

\"hm, ja mam córkę, która bierze SP na 91-letniego ojca\"
91-letnia osoba \"dziecko\" - w sumie racja bo ludzie na starość dziecinnieją !
Nasuwa sie jednak pytanie dlaczego osoby protestujące w sejmie nie mówią jak jest ! czyli że [[niepełnosprawne dziecko]] to również osoby 50-90 letnie !
91-letnia osoba \"dziecko\" - w sumie racja bo ludzie na starość dziecinnieją !
Nasuwa sie jednak pytanie dlaczego osoby protestujące w sejmie nie mówią jak jest ! czyli że [[niepełnosprawne dziecko]] to również osoby 50-90 letnie !
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Bo to nie ma żadnego znaczenia?
Walka z wiatrakami since 1998.
kto zna temat to wie o co chodzi ! ale znaczna większość obywateli słysząc słowa \"dziecko niepełnosprawne\" ma przed oczami dziecko około 0-20 lat które ma jakąś niepełnosprawność itp ...
moim zdaniem jest to zbyt duże uproszczenie ! dlatego powinno się mówić: OPIEKUNOWIE - OSÓB ! KTÓRE NABYŁY NIEPEŁNOSPRAWNOŚĆ DO 18 LUB 26 ROKU ŻYCIA !!!
moim zdaniem jest to zbyt duże uproszczenie ! dlatego powinno się mówić: OPIEKUNOWIE - OSÓB ! KTÓRE NABYŁY NIEPEŁNOSPRAWNOŚĆ DO 18 LUB 26 ROKU ŻYCIA !!!
Oprócz ile lat ma najstarsze niepełnosprawne \"dziecko\" ? - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
JAKI DOCHÓD BIORĘ POD UWAGĘ???
swiadczenie opiekuńcze
co zrobić
wnioski, wnioski - co z nimi robicie?
świadczenie pielęgnacyjne ubezpieczą mnie?
Czy ciąży obowiązek alimentacyjny żony względem męża?
świadczenie pielęgnacyjne
pomocy
ciekawe kiedy TO......
Zapotrzebowanie na kwiecień 2014 r. podzielone na dekady
odsetki
praca dyplomowa
200 zł za grudzień
1000 zł dla rodziców od maja własnie był komunikat w radio
Zasiłek dla bezrobotnych a śp
zasiłek dla bezrobotnych-przekroczenie dochodu, prosze o pomoc bo juz sie zgubilam