Im większa bieda tym większy pies lub tym więcej zwierzaków

Wybrane tematy:
coś pozytywnego Dobra książka
~aj

Re: Im większa bieda tym większy pies lub tym więcej zwierzaków

Post autor: ~aj »

nie mówie, ze rodowodowe za kilka tysiecy ale bez rodowodu za 5 stówek a 5 stówek droga nie chodzi... wiec skoro maja te 5 stówek to hmmm
~Z.

Post autor: ~Z. »

Myślę, że dobrze, że zajmują się swymi psami, zawsze jest potrzeba ludzich uczuć :)
~aj

oczywiscie, ze dobrze jesli sie zajmuja i nawet mnie cieszy, ze ich na nie stac... ale skoro stac to w imię czego kłamią w żywe oczy, ze na chleb nie maja... uczucia uczuciami ale wypadałoby zaspokoic najpierw potrzeby pierwszego rzedu ;)
~Z.

Potrzeby przynależności i miłosci też są potrzebami pierwszego rzędu ;)
~aj

ale ta potrzebe mozna zaspokoic niekoniecznie wydajac 500 zeta na yorka... ale wlasnie przygarnac kundelka, który zapewne tak samo tego potrzebuje... czy moze wg ciebie lepiej kupic sobie ta milosc i przyznaleznosc?? jesli kogos stac niech daje nawet tysiace ale jesli ktos narzeka ze brak mu na chleb i zwraca sie o pomoc do ops to chyba jednak lepiej zeby te 500 zeta wydal na chleb a nie na yorka
~Adam

Post autor: ~Adam »

Uczucie i miłość nie wyciągnie kleszcza i nie wyleczy choroby.
~Z.

Z moich doświadczeń wynika, że są to własnie najczęsciej kundelki, czasem wielkie jak diabli! he he
Miłości nie da się kupić, też mam takie doswiadczenia i obserwacje ;)
Niech sobie mają, mnie to nie przeszkadza. I dobrze, bo oznacza to, że nie tylko są organizmami biologicznymi do trawienia i wydalania.
~aj

a nuż widelec... przeca u naszych klientów czesto się cuda zdarzaja... chociazby to, ze za jeden zasiłek rodzinny potrafia przezyc w troje cały miesiac... nie mówiac o oplatach za prad czynsz wode telefony internety itp. ;p
~Z.

Masz jakieś zwierzątko Adam?
~aj

jesoooo Z a i niech sobie maja jesli ich nie glodza i dbaja o nie nalezycie... ale z moich doswiadczen wynika, ze w wiekszosci przypadkó nie sa to porzucone psiaki, które przygarneli tylko psy kupione za conajmniej 500 zeta... wiec gdzie tu sens i logika
ODPOWIEDZ