Info do komornika POMOCY - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 30 maja 2025, 8:47

Dostałam pismo od komornika z prośbą że w związku z inf. że dłużnik dokonuje dobrowlnych wpłat ( są to raty ustalone przy decyzji postanawiającej o rozłożenie długu na raty) wnosi o wskazanie kwot zaksięgowanych na poczet zadłużenia ( na 1 i 2 dziecko osobno). Wszystkie wpłaty, które wnosił poszły na odsetki. Więc pytanie, ma ktoś jakiś wzór jak odpisać na to??
Dodała, iż mamy inf. osobno do każdej sprawy ( mimo, że od kilku miesięcy wysyłałam jej pismo i nic nie dała znać, że nie jest to prawidłowe.
Wik7.
Referent
Od: 07 sty 2025, 15:56
Zajmuję się: FA

Napisano: 02 cze 2025, 7:23

Czy te dzieci to są dzieci różnych matek? Jeżeli tak to i tak musiało to być rozliczone osobno, jak są z jednej matki, to odpisz że u was sprawa wypłacania funduszu figuruje jako jedna i tak to zostało rozliczone: w sprawie świadczeń wypłacanych dzieciom (imiona i nazwiska) wpłaty, o których informowano dotychczas zaliczono na poczet spłaty odsetek ustawowych za opóźnienie.
Franna
Stażysta
Od: 13 mar 2025, 12:59
Zajmuję się: FA i ŚR + wszelkie świadczenia osłonowe

Napisano: 02 cze 2025, 7:28

Franna pisze:
02 cze 2025, 7:23
Czy te dzieci to są dzieci różnych matek? Jeżeli tak to i tak musiało to być rozliczone osobno, jak są z jednej matki, to odpisz że u was sprawa wypłacania funduszu figuruje jako jedna i tak to zostało rozliczone: w sprawie świadczeń wypłacanych dzieciom (imiona i nazwiska) wpłaty, o których informowano dotychczas zaliczono na poczet spłaty odsetek ustawowych za opóźnienie.
Jest dwoje dzieci - jedna matka. Wszystko było ksiegowane na odsetki do jednego dziecka (automatycznie przez sygnity tak rozdzielało)
Zawsze pisałam info ( co 2 miesięca) podawałam dwie sprawy kmp i nie pisałam do jakego dziecka zostaly księgowane odsetki więc może oto chodzi
Wik7.
Referent

Napisano: 02 cze 2025, 7:41

Może tak być więc opisz mu tak jak to masz rozliczone :) poradzi sobie
Franna
Stażysta
Od: 13 mar 2025, 12:59
Zajmuję się: FA i ŚR + wszelkie świadczenia osłonowe

Napisano: 02 cze 2025, 8:01

Franna pisze:
02 cze 2025, 7:41
Może tak być więc opisz mu tak jak to masz rozliczone :) poradzi sobie
Dziękuje Ci bardzo, wszystkiego dobrego:)
Wik7.
Referent

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x