informacja o zakończeniu.

Wybrane tematy:
studia praca socjalna ustawa o przeciwdziałaniu przemocy wniosek do ZK Co powinna zrobić szkoła??? Procedura niebieskiej karty - prawa i obowiązki Ankieta Asystent Rodziny
~Jerry

Re: informacja o zakończeniu.

Post autor: ~Jerry »

Rozporządzenie RM nie mówi nic o wymogu informowania podmiotów uczestniczących w procedurze, czyli ofiary lub sprawcy, o zakończeniu NK. Te decyzję podejmuje GR odpowiednio ją uzasadniając, a przy okazji wiedzę o zakończeniu procedury mają przedstawiciele rożnych instytucji realizujący działania w ramach procedury NK.
Wspomnę na marginesie, że do października 2011 r., kiedy to policja realizowała procedurę NK. o jej zakończeniu informowano pisemnie ofiarę.
Teraz taki obowiązek nie istnieje.
~emilka

Post autor: ~emilka »

Ja informuję osoby pokrzywdzone.
Rozumiem zapis mówiący o wymogu informowania Podmiotów uczestniczących w procedurze- ZI/ GR- który wyraźnie sugeruje o kogo chodzi - Policja, Służba Zdrowia..itd. ale skoro nie ma zapisu - że jest zabronione? Jak by nie było \"Podmiotem uczestniczącym \"jest też osoba pokrzywdzona-..no nie wiem

Jak ich informuję- to mam wrażenie - że są świadomi zakończenia pewnej czynności- procedury -która dotyczyła ich..
ale to już psychologiczne kwestie....ale o.k

.
~ela

Post autor: ~ela »

Dzięki, Emilko .
~emilka

Post autor: ~emilka »

:)-pozdrawiam, nie ma za co-
(krzywdy jej tą informacją nie zrobisz)
~ela

Post autor: ~ela »

To mi właśnie zarzuciła kontrola. A na szkoleniach utwierdzano nas,że nie informujemy.Też Cię pozdrawiam.
ODPOWIEDZ