Rozporządzenie RM nie mówi nic o wymogu informowania podmiotów uczestniczących w procedurze, czyli ofiary lub sprawcy, o zakończeniu NK. Te decyzję podejmuje GR odpowiednio ją uzasadniając, a przy okazji wiedzę o zakończeniu procedury mają przedstawiciele rożnych instytucji realizujący działania w ramach procedury NK.
Wspomnę na marginesie, że do października 2011 r., kiedy to policja realizowała procedurę NK. o jej zakończeniu informowano pisemnie ofiarę.
Teraz taki obowiązek nie istnieje.
informacja o zakończeniu.
Re: informacja o zakończeniu.
Ja informuję osoby pokrzywdzone.
Rozumiem zapis mówiący o wymogu informowania Podmiotów uczestniczących w procedurze- ZI/ GR- który wyraźnie sugeruje o kogo chodzi - Policja, Służba Zdrowia..itd. ale skoro nie ma zapisu - że jest zabronione? Jak by nie było \"Podmiotem uczestniczącym \"jest też osoba pokrzywdzona-..no nie wiem
Jak ich informuję- to mam wrażenie - że są świadomi zakończenia pewnej czynności- procedury -która dotyczyła ich..
ale to już psychologiczne kwestie....ale o.k
.
Rozumiem zapis mówiący o wymogu informowania Podmiotów uczestniczących w procedurze- ZI/ GR- który wyraźnie sugeruje o kogo chodzi - Policja, Służba Zdrowia..itd. ale skoro nie ma zapisu - że jest zabronione? Jak by nie było \"Podmiotem uczestniczącym \"jest też osoba pokrzywdzona-..no nie wiem
Jak ich informuję- to mam wrażenie - że są świadomi zakończenia pewnej czynności- procedury -która dotyczyła ich..
ale to już psychologiczne kwestie....ale o.k
.

(krzywdy jej tą informacją nie zrobisz)
To mi właśnie zarzuciła kontrola. A na szkoleniach utwierdzano nas,że nie informujemy.Też Cię pozdrawiam.
Oprócz informacja o zakończeniu. - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
czy Zespół może
kontakt-praca z rodziną w której dochodzi do przemocy
Włączcie Trójkę!
Grupa robocza </=/> przewodniczący ZI
anonimowe zgłoszenie
Co dalej ze sprawcą?
Zespoły interdyscyplinarne ds. przeciwdziałania przemocy w rodzinie i grupy robocze w Małopolsce
zasiłek chorobowy
kto moze załozyc nk
Lebiecka
jak wygląda praca asystenta rodziny, co możecie podpowiedzieć, jakie są zarobki??
kontak z rodziną , w ktorej dochodzi do przemocy
ponowna NK po zamknięciu
jak długo prowadzić NK?
Co z weryfikacją indywidualnego planu pomocy
socjalny zakłada NK