Inspektor Ochrony Danych wynagrodzenie

Wybrane tematy:
umowa-ochrona danych przeniesienie Kadr OPS do innej jednostki Bardzo proszę o pomoc -dokumentacja zgodna z RODO umowa powierzenia z osobą z którą popisujemy umowę zlecenie Udostępnianie danych osobowych zniszczenie dok. archiwum a umowa powierzenia
Franciszek
Stażysta
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Inspektor Ochrony Danych wynagrodzenie

Post autor: Franciszek »

Witam, chcę rozpoznać jak jest w Waszych jednostkach, Inspektorzy już są powołani ale co w zamian za to dostali ? Ile hajsu Wam sypnęli ? Czy macie działać w ramach wolontariatu ?
kasia33333
Praktykant
Zajmuję się: Pracą.
Kontakt:

Re: Inspektor Ochrony Danych wynagrodzenie

Post autor: kasia33333 »

Też jestem ciekawa?
Pa_Ula
Praktykant
Zajmuję się: IOD
Kontakt:

Post autor: Pa_Ula »

Franciszek pisze:Inspektorzy już są powołani ale co w zamian za to dostali?
Wypłatę?
IOD to odrębne, samodzielne stanowisko, więc nie bardzo wiem, co ma znaczyć działanie w ramach wolontariatu. Możesz wyjaśnić?
okti-19
Praktykant
Zajmuję się: Jestem asystentem rodziny i iod
Kontakt:

Post autor: okti-19 »

No ja mam na przykład dodane do zakresu obowiązków, a kasa nadal pod znakiem zapytania
Pa_Ula
Praktykant
Zajmuję się: IOD
Kontakt:

Post autor: Pa_Ula »

okti-19 pisze:No ja mam na przykład dodane do zakresu obowiązków, a kasa nadal pod znakiem zapytania
A jak się to ma do art. 38 ust. 6 RODO?
Gwarantuję Ci, że nie ogarniesz tematu jeśli potraktujesz go jako "dodatek do obowiązków". Ja zajmuję się tylko tym a czasem brakuje mi dniówki do zamknięcia wszystkich spraw.
Z resztą zastanawiam się jak to jest rozwiązywane, bo IOD nie jest już funkcją, tak jak był ABI a stanowiskiem.
okti-19
Praktykant
Zajmuję się: Jestem asystentem rodziny i iod
Kontakt:

Post autor: okti-19 »

Wszystko się okaże w praktyce...obawy są, nie powiem.
gopsowy
Praktykant
Zajmuję się: Wszystko po trochu
Kontakt:

Post autor: gopsowy »

To inspektorowi można "dorzucić" dodatkowe obowiązki o ile nie zakłóci to jego funkcjonowania, a nie odwrotnie. Co do kasy - poszukajcie sobie ile biorą firmy zewnętrzne od jednostki - plus opracowanie całej dokumentacji :) Frajerzy dają się tylko w to wciągnąć za free.
Baba z Opieki
Praktykant
Zajmuję się: Św, iod, POPŻ 2014-2020...
Kontakt:

Post autor: Baba z Opieki »

U mnie sytuacja związana z wynagrodzeniem za prowadzenie ODO, wygląda następująco:
Otrzymałam tą funkcje w spadku, moja pensja plasuje się na poziomie najniższej krajowej tj. 2250 brutto, i mam się cieszyć bo przecież najniższa wzrosła. :(
ulka2627
Praktykant
Zajmuję się: pracownik socjalny
Kontakt:

Post autor: ulka2627 »

Zgadzam się z wypowiedzią "gopsowy". Inspektor to odrębne stanowisko i tylko i wyłącznie można dołożyć zakres do inspektora jeśli nie koliduje z jego pracą,a nie może być sytuacji, że inspektor to dodatek do jakiegoś stanowiska.
Tak naprawdę kontrolę wykażą jaki wymóg stawiają wobec inspektorów, w tym prawdopodobnie będą weryfikować zasadność wybrania danej osoby na to stanowisko, czy posiada wiedzę, wykształcenie itp.
Pierre
Stażysta
Zajmuję się: ps
Kontakt:

Post autor: Pierre »

mam odrębne stanowisko dla urzędu i 4 jednostek podległych, w sumie dla 90 pracowników
stanowisko pracy mam w urzędzie.
ODPOWIEDZ