Iwona12345 - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 12 mar 2015, 14:15

Witam,
proszę podpowiedzcie mi, mam osobę która ma lokal komunalny otrzymała prawo do dod. m. i ryczałtu na zakup opału. Mieszkaniówka idzie dla zarządcy lokalu na czynsz a ryczałt wypłacam dla osoby bądź dla zarządcy na poczet opłat bieżących biorąc co od niego? Oświadczenie? może macie jakiś gotowy wzór druku.
oświadczenie

Napisano: 13 mar 2015, 10:57

oświadczenie, iż wyraża zgodę na przekazywanie naliczonego dodatku wraz z ryczałtem w całości na konto zarządcy tj. ............
~gosiab

Napisano: 14 mar 2015, 21:56

Że co??? Zgodził się??? Z czym i jakim sposobem? Z ultimatum urzędnika?
Nie kochani, nie tędy droga. To pieniądz wnioskodawcy z mocy ustawy i wnioskodawca rządzi nim, (może napisać np. żądanie lub prośbę przekazania tu czy ówdzie), zaś urzędnik nie ma prawa stawiać ultimatum ani nawet wymyślać.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 16 mar 2015, 9:16

do PCW - u mnie sami chcą. Dla mnie jest lepiej, że część idzie do zarządcy, a część do ręki, bo nie muszę pamiętać, aby odhaczyć w programie, że całość do zarządcy i oczywiście jest mniej papierów (mam namyśli oświadczenie - dodatkowy papier do akt). I nie stawiam im żadnego ultimatum!!!
~gosiab

Napisano: 17 mar 2015, 21:50

Naprawdę???
No to jeszcze raz. Biorąc pod uwagę, że
~gosiab pisze: wyraża zgodę ............
nasuwa się odmienny wniosek, tzn. że zgadza się z otrzymaną propozycją (propozycją-ultimatum?), a nie że wnioskodawca samodzielnie wymyślił i chce.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x