muszę uchylić zasiłek pielegnacyjny poniewaz wnioskodawczyni skończyła 75 lat i ma dodatek pielęgnacyjny przyznany od 01.01.2015 r. Decyzja z KRUSu wpłyneła do ośrodka 15.12.2014. ale ja dostałam je dopiero dziś Czy uchylam od 01.01.2015 czy mogę z data dzisiejszą? I ile mam czasu na wydanie tej decyzji? Bo trochę to pismo z Krusu przeleżało....
zeby cos zrobic z decyzja, np uchylic czy zmienic - i obojetnie czy na podsatwie art. 32 ust. 1 czy 155 kpa - to najpierw trzeba wszczac postepowanie - i ustalic co i od kiedy i dlaczego nie przysluguje:) i o tym wszczeciu postepowania (zeby bylo zgodnie z kpa) nalezy zawiadomic strone - i ze moze sie zapoznac z zebranym materialem- a dopiero potem to postepowanie zakonczyc wydaniem decyzji uchylajacej...a tak poza tym to masz fajnie:) - dodatek przyznany od stycznia a ty juz w grudniu o tym wiesz:) a decyzje muszisz wydac w ciagu 30 dni od dnia odebrania przez strone zawiadomienia o wszczeciu postepowania - bo w tym dniu tak naprawde zostanie ono dopiero wszczete:)