jak dlugo dodatek specjalny - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 13 kwie 2016, 13:29

ewalu pisze:
Iza1 pisze:Dodatek przyznaje się na rok.
:?: :?: :?: :?: :?: ja mam do końca roku ...
Dodatek przyznaje się na taki okres na jaki ma kaprys go przyznać dyrektor. Wynika to z ustawy o pracownikach samorządowych. Można na miesiąc, można na pół roku, można na rok, można na 18 miesięcy. Przyznanie do końca roku nie oznacza automatycznie, że w styczniu dyrektor nie przyzna tego znowu. A może też przyznać wyższy przecież. U nas to, że są do końca roku wynika tylko z kwestii niepewności finansowania tego programu w 2017. Jeśli będzie kasa to będzie i dodatek. Przy tym - periodyczny dodatek, czyli taki który jest wypłacany przez kilka kolejnych miesięcy liczy się do 13-tki ;)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 13 kwie 2016, 13:35

Iks napisz proszę w jakich kwotach u was dodatki i ile ludności w gminie
Ola 70

Napisano: 13 kwie 2016, 15:46

500 netto, miasto ok 25 tys. szacujemy 2-2,5 tys. wniosków.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 13 kwie 2016, 20:07

a przepraszam , za co niby księgowa ma dodatek, że więcej księgowania będzie o parę przelewów przecież lista wypłat to najwyżej dwa księgowania gotówką i przelew , a tu widzę dodatek 250 zł ciekawe jak to zaksieguje ? na wydatkach co do płacy dla osoby realizujące świadczenia wychowawcze? czy u siebie na wynagrodzeniu ale przecież to nie będzie już osoba ta która robi SW, komedia my zapinany a do podziału kasą wszyscy łapę wyciągają. szkoda , że do pomocy księgowa nie przyszła wnioski przyjmować
xxz

Napisano: 13 kwie 2016, 20:55

xxz chyba przesadziłaś i widać że nie masz pojęcia o ksiegowości, myślisz że plany i sprawozdania się same zrobią,księgowa pracowała nad 500+ jeszcze zanim wy zaczeliście przyjmować wnioski, może trochę zastanów się co piszesz, nie jestem księgową ale wiem coś o tym
xpp

Napisano: 13 kwie 2016, 21:55

Do ścisłości to ja pracowałem zamiast mojej księgowej przez 1 kwietnia.
Ale jak coś honory księgowej oddaję bo dekretowań itp. roboty będzie miała 2 razy więcej ;)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem