Jedno jest pewne: jest to kolejny bubel prawny wyprodukowany przez niezwykle \"płodnych legislatorów z MPiPS, charakteryzujących się wybujałą fantazją prawniczą\". Spodziewam się sporego zamieszania związanego z wejściem w życie tego bubla (oczywiście spadnie to na OPS-y) i kolejne orzeczenia TK będą potrzebne a na forum uaktywnią się pracownicy MPIPS i będą wyzywać forumowiczów od \"baranów, którzy nie pofrafią czytac i realizować prostej ustawy\"....
Jak wejdzie w życie. Jeszcze trochę czasu będzie. Na razie powoli ustalam listę osób potencjalnie uprawnionych i dlatego naszły mnie powyżej opisane wątpliwości, co z tymi, których decyzje nie wygasły, a po prostu zakończyły swój żywot z powodu upływu okresu, na jaki zostały wydane.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
ja już taką listę mam gotową. Jest tam 76 osób. Wymyślę jakiś ładny wzór pisemka z informacją i jak tylko będzie można wysyłam. Dodam, że mam już nawet koperty poadresowane
Jaki dubel? Co znowu bredzicie?
Jak wół jasna ustawa, jak wół realizujaca wyrok TK, który dotyczył niekonstytucyjności art. 11 ust. 1 i 3 nowelizacji z 7 grudnia.
Co drugi de.bil i nieuk wypisuje tutaj ze jak zcegos nie rozumie i nie potrafi czytac, to oczywiście zła ustawa.
Koronos - ciemniaku - watpliwości twoje sa zenujace - art. 2 projektu potrafisz w koncu przeczytac czy wciąż nie?
Jak komus skonczyło sie swiadczenie 30 czerwca 2013 r. bo skonczyło sie orzeczenie to oczywiste jest ze nie jest to osoba ktorej swiadczenie wygasło na podstawie art. 11 ust. 1 i 3 nowelizacji.
Mózgu kompletnie już nie masz?