A nie mówiłem, jeszcze nie weszło w życie to cudeńko a już \"eksperci\" MPIPS się uaktywnili i zamiast się po orzeczeniu TK zapść pod ziemię obrażają ludzi pracujących miast i wsi na forum. Ewidentnie niedouczeni magistrowie prawa to pracują widać w MPiPS, bo nic innego nie wytłumaczy tych bubli.
Za chwilę nikt się nie połapie o co Wam chodzi w wymyślaniu coraz to nowszych konstrukcji prawnych i form obejścia tak naprawdę prostej sprawy: trzeba ludziom wypłacić to co się im słusznie należało a bezprawnie zabrało jakimś głupawym przepisem. Niedługo napiszecie, że ziemia jest płaska i podparta na czterech krokodylach i świadczenie dla opiekuna należy się tylko tym, którzy w to wierzą a na dowód tego pracownicy socjalni będą przeprowadzać z ludźmi spowiedź...
@ilona
wiem, tylko Cię doprecyzowałem, bo jest grupa osób, która do końca czerwca była uprawniona do SP, a nie nabędzie prawa do ZDO. Tylko na to chciałem zwrócić uwagę..
@Pitero
wolę Pratchetta
Świat jest zółwiem wspartym na czterech słoniach.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett