Prosze o pomoc gdzie mam napisac o zwrot zabranej zaliczki alimentacyjnej? Nie wiedzac o zmianie w 2008 r ustawy TK,nieswiadoma o tym fakcie napisalam w tym czasie prosbe do MGOPS o zwrot zaliczki alimentacyjnej,na odpowiedz na moje podanie(prosbe)czekalam 4 miesiace-oczywiscie odmowna. Dlaczego mimo moich osobistych prosb i pisemnych w tym czasie jak byly wyplacane zaliczki dla matek, nikt mnie o tym nie poinformowal? Gdzie moge odwolac sie na te sytuacje,mam potwierdzenia z datami kiedy skladalam prosby do MGOPS.BARDZO PROSZE o pomoc.
pewnie bylo po czasie zlozenia wniosku
z tego co pamietam był tylko jakis nie dlugi okres na zlozenie tego wniosku po ogloszeniu wyroku TK
tak wiec niestety chyba nic nie mozna w tej sprawie zrobic
Pod koniec lipca 2008 r zlozylam prosbe o zwrot odebranej zaliczki,na ktorej odpowiedz czekalam 4 miesiace.W tym wlasnie czasie gdy w sierpniu 2008 r wyplacano zabrane zaliczki to moja prosba lezala bez odpowiedzi.Gdy powiedzialam w MOPS-ie,ze TK zmienil ustawe to odpowiedziano mi,ze to nie prawda. Zaliczke zabrano mi bo nie uznano mnie za samotna matke,odwolalam sie do SKO i po odwolaniu znow przywrocono mi zaliczke,ale za te miesiace w ktorych nie otrzymywalam,nie chca mi wyrownac(wyplacic).Gdzie mam isc o pomoc?
masz zapewne potwierdzenie, że ubiegałaś się o wypłatę tej zaliczki, pisz skargę do SKO, bo skoro uczyniłaś to w lipcu 2008 to zmieściłaś się w terminie
mam pytanie moim dzieciom sa winni 15000zl tylko dlayego ze ja chcialam ulozyc sobie zycie o splacie dowiedzialam sie za pozno od czego zaczac tez od dnia slubu to jest 3 miesiace pobralam nie naleznie zaliczke nie wiedzialam ze mi sie nie przysluguje teraz musialam ja splacic no i splacilam bo straszyli sadem az w koncu sami zabrali ze rodzinnego i nowego funduszu al. czy ktos moze mi pomoc
Z tego co wiem to odwazne trzy panie z opolskiego pozwaly Skarb państwa do sadu o odszkodowanie za wydanie aktu normatywnego niezgodnego z konstytucja w sprawie własnie zaliczki alimentacyjnej