jak policzyć dochód? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 21 lip 2014, 7:45

Po raz pierwszy mam taki przypadek:
Klient był na stażu i pobierał stypendium stażowe do końca czerwca. 11 lipca miał wypłacone stypendium stażowe za czerwiec. 14 lipca złożył podanie na okresówkę i na zasiłek na żywność. W PUP był zarejestrowany jako bezrobotny bez prawa do zasiłku. W piątek byłam u niego na wywiadzie i okazało się że od poniedziałku będzie pracował na robotach publicznych. I teraz nie wiem co z dochodem. Bo gdyby nie poszedł do pracy nie liczyłabym stypendium stażowego (dochód utracony). Ale on poszedł do pracy i w sierpniu też będzie miał pieniądze. Zasiłku okresowego napewno dostanie dec. odmowną gdyż poszedł do pracy. Ale mam problem z dochodem. Moim zdaniem powinnam policzyć stypendium stażowe za czerwiec jako dochód.
~lutka

Napisano: 21 lip 2014, 19:26

protokół z lipca, dochód z czerwca - u nas to co dostał w czerwcu do łapki. Skoro w lipcu miał wypłatę kolejnego - ostatniego - to czerwcowy nie jest jeszcze utraconym.
Dlaczego okresowego odmawiacie z powodu podjęcia pracy? Wiadomo - z powodu bezrobocia już nie można, ale są inne przesłanki.
pola09

Napisano: 22 lip 2014, 8:27

Przy utracie dochodu, bierzemy cały dochód z miesiaca złozenia wniosku, a wiec to co dostal w lipcu,
nie mozesz odmowić zas. okres., chyba ze nie wychodzi, jest przepis, ze przy podjeciu pracy jednorazowo mozna zaplanowac zas. okresowy.
Aszka1

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x