Jak przyjąć wniosek na jedno dziecko?
Jak przyjąć wniosek na jedno dziecko?
Witam! Mam taką sytuacje - rodzice po rozwodzie matka wychowuje wspólne dziecko , a ojciec mieszka w innym województwie i wychowuje dwójkę dzieci z inna kobietą, czyli on ma troje dzieci. Złożył wniosek o KDR na dwójkę dzieci zgodnie z miejscem zamieszkania, jego była zona ma przyjść i złożyć wniosek na ich jedno dziecko ( na siebie nie może). JAK TO WYGLĄDA FORMALNIE ???
Czy matka wpisuje siebie jako wnioskodawce i dopisuje tylko dziecko ? System mi to przyjmie? Jakieś dokumenty będą potrzebne? . Nigdy takiego przypadku nie miałam,więc bardzo proszę oo jakąś podpowiedź>
Czy matka wpisuje siebie jako wnioskodawce i dopisuje tylko dziecko ? System mi to przyjmie? Jakieś dokumenty będą potrzebne? . Nigdy takiego przypadku nie miałam,więc bardzo proszę oo jakąś podpowiedź>
Re: Jak przyjąć wniosek na jedno dziecko?
Wydaje mi się, że on powinien być wnioskodawcą... jeśli ona ma 1 dziecko to system jej nie przyjmie...
On powinien złożyć u was na 3 swoich dzieci ale zamawiasz tylko dla tego dziecka, które mieszka u was na terenie.
On powinien złożyć u was na 3 swoich dzieci ale zamawiasz tylko dla tego dziecka, które mieszka u was na terenie.
W Wydziale Polityki Społecznej nie wiedzą , doradziła podzwonić po innych ośrodkach , .... Miał ktoś taki przypadek ????? Bardzo proszę o podpowiedź????
Tylko ojciec może złożyć wniosek na to dziecko ponieważ on jest ojcem 3 dzieci a to jest warunkiem ubiegania się o KDR. Matka nie spełnia tego wymogu. To, że dziecko nie mieszka z nim nie ma żadnego znaczenia.
On tak chciał zrobić, ale tam mu Pani powiedziała, że w związku z tym że to jedno dziecko mieszka tutaj z matka to on tam nie może złożyć , tylko matka składa w miejscu zamieszkania.
A przyjmował ktoś wnioski tylko na jedno dziecko ???? ( w takiej sytuacji jak moja?)
A przyjmował ktoś wnioski tylko na jedno dziecko ???? ( w takiej sytuacji jak moja?)
W rozporządzeniu pisze 13.1 Kartę przyznaje wójt właściwy ze względu na miejsce zamieszkania członka rodziny wielodzietnej
Też bym tak zrobił - możesz wprowadzić go i 3 jego dzieci, ale kartę zamówić i wydać tylko dla tego dziecka.dany pisze:Wydaje mi się, że on powinien być wnioskodawcą... jeśli ona ma 1 dziecko to system jej nie przyjmie...
Ok. Tylko on mieszka 400 km od naszej Gminy ? co w takim przypadku?
Może wysłać wniosek wraz z kopiami odpowiednich dokumentów (jego dowód i akty ur. dzieci) do was, niedługo będzie też można składać wnioski przez internet.
Nigdzie nie ma, że wniosek musi być dostarczony osobiście.
Nigdzie nie ma, że wniosek musi być dostarczony osobiście.
Oprócz Jak przyjąć wniosek na jedno dziecko? - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
rezygnacja z KRD
Dzieci z Niemiecki peselem
Sprawozdania KDR
student
Prokuratura a początek współpracy z rodziną
18 lat i przedłużenie wazności
pomocy
Wszystko od początku
oświadczenia
Czy utrata uprawnień?
Zapotrzebowanie 28.10.2014r.
Błędy w złożonych wnioskach