jak rozliczacie czas pracy - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 2 z 5    [ Posty: 45 ]

Napisano: 19 sie 2014, 12:34

W mojej firmie wprowadzono specjalny system rcp do rejestracji czasu pracy. Listy obecności już dawno odeszły w niepamięć. Jak chcesz to na stronie biosys.pl możesz zorientować się w temacie jak to wygląda :) Moim zdaniem takie systemy są dużym ułatwieniem w funkcjonowaniu firm. Szczególnie tych zatrudniających większą liczbę osób.
marylka55
Praktykant
Od: 19 sie 2014, 12:30
Zajmuję się:

Napisano: 20 sie 2014, 13:02

Asystenci, zwłaszcza zatrudnieni na um - zlec., wpisujecie w czas pracy wizytę, gdy nie zastaliście rodziny w domu? A telefony wszelkiego rodzaju i o różnych porach?
Lisbeth

Napisano: 21 sie 2014, 14:14

tak jak wpisuje wszystko, zę kogoś nie zastałam, że dzwoniłam a nie odbiera
olqa

Napisano: 19 lut 2015, 13:07

odświeżam wątek ;)

mam takie pytanie - jeśli mam umowę o pracę to też z tego co zrozumiałam powinnam mieć miesięczną kartę czasu pracy ?
co oznacza zadaniowy czas pracy o jakim mówicie ?
on może dotyczyć zarówno umowy zlecenia jak i umowy o pracę ?
o ile dobrze pamiętam chyba nie mam nic takiego w umowie. w ogóle nie mam określonych godzin pracy.
czy to oznacza że mam pracować 4 godziny dziennie czy mogę np. raz 3 a raz 5 ?
espresso

Napisano: 19 lut 2015, 14:19

Zadaniowy czas pracy musi byc zawrty w umowie. Jeśli masz umowę o pracy i nie ma w niej pisanego zadaniowego czasu pracy to moim zdaniem pracujesz 4 godziny dziennie (chyba masz pół etatu) i wpisujesz się w dziennik obecnści zaczynająć dzień i wychodząc w teren jest dziennik wyjść. Pracujesz w godzinach, w których pracuje gops.

Jesli masz w umowie zadaniowy czas pracy wtedy prowadzisz kartę czasu pracy i wpisujesz w niej wszystko co robisz każdego dnia. I wówczas możesz pracować jednego dnia np. 5 godzin, a na drugi dzien 3.

Ale może najpierw dokąłdnie jeszcze reaz przeczytać umowę, a jesli nadal nie będziesz pewny to zapytaj swojego pracodawcy. Ale zadaniowy czas pracy musi być wpisany w umowę inaczej obowiązują Ci godziny pracy urzędu i nie możesz jeździć w teren po 15.30. :)
Plush

Napisano: 19 lut 2015, 19:40

dokładnie, ja mam w umowie 4 godziny dziennie, 20 tygodniowo, w trzymiesięcznym okresie rozliczeniowym, oczywiście zaznaczone, że jest to zadaniowy czas pracy. czyli w rezultacie kierownik oznajmił mi, że jeśli w jednym tygodniu będę pracować 10 godzin, to w kolejnym 30. po 3 miesiącach mają się zgadzać godziny i tyle.
A najlepiej zapytaj kierownika o te godziny, ustalcie to razem i wszystko będzie jasne ;)
edit
Praktykant
Od: 09 lut 2015, 9:55
Zajmuję się:

Napisano: 20 lut 2015, 10:38

dzięki wielkie, sprawdzę.
a jeśli nie mam i nie mam możliwości pracować w godzinach jak ośrodek to co ?
można jakoś tą umowę poprawić, aneks lub nową ?
espresso

Napisano: 20 lut 2015, 10:49

Wówczas jedynie nowa umowa, z dokładnym zaznaczeniem, że masz zadaniowy czas pracy.
Plush

Napisano: 19 mar 2015, 19:20

Ja mam zadaniowy czas pracy, mam wyrobić 6 godzin dziennie 30 tygodniowo - w godzinach od 8 do 22
np. 12.03.2015r 11:00 - 12:00 - wizyta w OPS,rozmowy o klientach AR, 12:00 - 12:10 droga do klienta, 12:10 - 14:00 wizyta u klienta X, 14:00 - 14:10 droga do klienta, 14:10- 15:35 wizyta u klienta X, 15:35 - 15:45 - 15:55 droga do klienta, 15:55- 16:30 wizyta u klienta X, 18:00- 18:30 uzupełnienie dokumentacji ( wiadomo nie zdążyłam uzupełnić wszystkiej dokumentacji, przez 30 min, zrobić notatek u trzech rodzin, przenoszę na drugi dzień) nie piszę tylko drogi w jedną stronę i powrotnej, rozumiem zadaniowy czas pracy!!!!????, a gdzie są godziny pracy???, nie wiem czy to jest dobrze, ale staram się codziennie pracować po 6 godzin, jak będzie kontrola to się wszystko wyjaśni....
awania

Napisano: 20 mar 2015, 10:50

Dziewczyny jestem świeżo po szkoleniu :)
i mam nowe informacje :
Jeśli pracujemy na umowę o pracę i czas zadaniowy nie wypełniamy karty czasu pracy !
a jedynie harmonogram pracy (miesięczny lub tygodniowe).
kartę czasu pracy wypełniamy tylko na umowę zlecenie.
I druga informacja- do czasu pracy jednak doliczamy czas przejścia do rodziny :)
(przynajmniej w przypadku umowy o pracę, czas zadaniowy, ale na umowie zlecenia chyba też).
Jeśli jedziemy na szkolenie również liczymy jego czas łącznie z dojazdem.
:)
espresso

Strona 2 z 5    [ Posty: 45 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x