jak się pozbyć komornika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 19 sty 2015, 12:27

Moze ktoś z Was mi pomoże? Jestem zobowiązany do alimentacji. w 2011 r. przez pierwsze 2 m-ce nie płaciłem alimentów, bo matka z dzieckiem wyjechała za granicę, nie podała konta ani adresu, więc nie płaciłem, bo nie wiedziałem jak. Po tych 2 m-cach rozpoczęła się współpraca z komornikiem. Wyregulowałem się natychmiast, jednocześnie regularnie wpłacam komornikowi zasądzone kwoty i oczywiście pokrywam koszty postepowania. poprosiłem komornika o zaświadczenie o wysokości zadłużenia - nie posiadam zadłużenia. Ciężko pracuję, nie uciekam od płacenia alimentów, ale nie chce już kolejny rok dorabiac komornika. Matka dziecka nie chce zrezygnować z komornika, bo mówi, że tak jej wygodnie. Nadal jest za granicą, a w polsce działą przedstawiciel - znam tę osobę, nazwisko i adres. Czy ja - w zasadzie nie dłużnik, bo płacę na bieżąco, a dług w wys. 700,00zł spłaciłem 4 lata temu, mogę sie wyzwolić od komornika i płacić alimenty temu pełnomocnikowi?
ja cek

Napisano: 19 sty 2015, 12:35

nie, dopuki wierzycielka nie "wycofa" wyroku od Komornika nic nie można zmienić, bezpieczniej jest regulowac należności przez niego
dobry duszek
dobry duszek
Stażysta
Od: 09 cze 2010, 12:54
Zajmuję się:

Napisano: 19 sty 2015, 16:00

nie można w żaden sposób tego przeskoczyć?
ja cek

Napisano: 20 sty 2015, 16:25

jest mozliwośc jezeli wpalcisz bodajże do sadu 6-krotnosc alimetów -takie zabezpieczenie wowczas mozesz pozbyc siek omornika anwet jezeli wierzycielowi to nie odpowiada . to się chyba nazwya zabezpieczeine roszczeń aliemtnacyjnych
yomica

Napisano: 21 sty 2015, 16:00

Czyli musiałbym zwrócić sie do sądu o taką możliwość
ja cek

Napisano: 22 sty 2015, 14:36

z cego co kojarze to tak ale warto zasięgnąć informacji u źródla czyli sądu i komornika luz radca prawny bo nie chce wprowadzil w bład jednak taka mozliwość na pewno istnieje (maz kolezanki robil tak w zeszłym roku ;))
yomica

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x