jak sprawdzacie zgłoszenie? - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 03 lut 2022, 14:18

a co w przypadku gdy pracownik nie wprowadził jeszcze deklaracji do CEEB ale złożona jest ?
aneta83
Starszy referent
Od: 13 mar 2017, 14:35
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR

Napisano: 03 lut 2022, 14:29

Składałem sam przez https://ceeb.gov.pl/. W momencie, gdy wypełniłem i kliknąłem w " złóż " w systemie widniała już jako złożona. Jest kilka odpowiedzi na forum dotyczących tej wątpliwości, proszę poszukać.
Zachłychnięci tym co wiemy, zapomnieliśmy zapytać, czy nam wolno.
Mind Of Good
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 14 gru 2021, 11:14
Zajmuję się: RODO

Napisano: 03 lut 2022, 14:30

z czy zgłoszenie do CEEB ma być na dzień złożenia wniosku osłonowego czy na dzień wydania informacji????? mi koleżanka z CEEB sprawdza od razu czy jest zgłoszenie do CEEB, tylko że nie jesteśmy w stanie wprowadzić wniosków osłonowych od razu, a sytuacja do wydania informacji może się zmienić (osoba zaznaczyła we wniosku żródło ogrzewania, ale zgłosiła później do CEEB, przed wydaniem informacji)
kasia7
Starszy referent
Od: 20 mar 2017, 14:40
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny, 500+

Napisano: 03 lut 2022, 14:59

kasia7 pisze:z czy zgłoszenie do CEEB ma być na dzień złożenia wniosku osłonowego czy na dzień wydania informacji????? mi koleżanka z CEEB sprawdza od razu czy jest zgłoszenie do CEEB, tylko że nie jesteśmy w stanie wprowadzić wniosków osłonowych od razu, a sytuacja do wydania informacji może się zmienić (osoba zaznaczyła we wniosku żródło ogrzewania, ale zgłosiła później do CEEB, przed wydaniem informacji)
Zaznaczyła, ze ma wpis do CEEB, bo może złożyła w gminie w formie papierowej wniosek o wpis do CEEB, a gmina ma pół roku na wprowadzenie go systemu, w przypadku nowo powstałych budynków ma 30 dni. Jeśli zrobiła to online na stronie https://ceeb.gov.pl/ informacja powinna widnieć natychmiast po złożeniu. Zadzwoni Pani do UG i będzie Pani wiedziała czy wpis danej osoby był składany w formie papierowej i UG nie zdążono go jeszcze wpisać do systemu, czy też osoba składająca wniosek, na dzień jego złożenia poświadczyła nieprawdę. Oczywiście osoba mogła pomyśleć, że z dniem złożenia wniosku w UG od razu zostanie on wpisany do CEEB. Po prostu na daną chwilę nie posiadała wiedzy na ten temat, bo DO pisany na kolanie jest nowością dla wszystkich.
Mind Of Good
Awatar użytkownika
Stażysta

Napisano: 03 lut 2022, 15:09

Będzie Pani wiedziała, czy wniosek w formie papierowej " leży " ale nie został jeszcze pisany do CEEB, na dzień składania przez zainteresowaną wniosku o DO mogła nie posiadać wiedzy o tym w jakim terminie UG wpisze go systemu, bo np. osoby przyjmujące w UG nie poinformowały jej o terminach. Jeśli złożyła wniosek online sama, to w momencie składania wniosku o DO poświdczyła nieprawdę, ponieważ wpis do CEEB złożyła pozniej niż wniosek o DO.

W przypadku złożenia nieprawidłowo wypełnionego wniosku podmiot wzywa pisemnie osobę ubiegającą się do poprawienia lub uzupełnienia wniosku w terminie 14 dni od dnia otrzymania wezwania. Niezastosowanie się do wezwania skutkuje pozostawieniem wniosku bez rozpatrzenia.
Mind Of Good
Awatar użytkownika
Stażysta

Napisano: 03 lut 2022, 15:18

Można " bawić się " dalej, tylko komu by się chciało, bo wątpię, że Pani przyzna się do tego, że zrobiła to z premedytacją a jej celem było przyznania DO w podwyższonej kwocie.

przedstawione we wniosku składa się pod rygorem odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych zeznań. Składający oświadczenie jest obowiązany do zawarcia w nim klauzuli następującej treści: "Jestem świadomy odpowiedzialności karnej za złożenie fałszywego oświadczenia.".
Mind Of Good
Awatar użytkownika
Stażysta

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x