jak sprawdzić czy wydatki zostały poniesione - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 31 mar 2022, 13:37

Dzień dobry,
czy istnieje jakaś możliwość, sprawdzenia, że wnioskodawca opłacił podane wydatki ?
Mieszkanie wynajęte od osoby prywatnej(dom w zabudowie wielorodzinnej) zarządca budynku od wynajmujących pobiera tylko czynsz, resztę wydatków(śmieci, ścieki, woda) wynajmujący płacą sami do różnych instytucji.
Wiem z Urzędu Gminy, że występuje zaległość za śmieci. Czy mogę wezwać wnioskodawcę do przedstawienia dowodów wpłat za przedstawione wydatki ?

Pyt. 2. jeśli okaże się, że woda i ścieki są zapłacone to czy nieopłacone śmieci mogę pominąć przy podliczaniu wydatków?
monstera
Stażysta
Od: 26 lis 2020, 16:13
Zajmuję się: GK, DM, DE

Napisano: 31 mar 2022, 13:40

monstera pisze:Dzień dobry,
czy istnieje jakaś możliwość, sprawdzenia, że wnioskodawca opłacił podane wydatki ?
Mieszkanie wynajęte od osoby prywatnej(dom w zabudowie wielorodzinnej) zarządca budynku od wynajmujących pobiera tylko czynsz, resztę wydatków(śmieci, ścieki, woda) wynajmujący płacą sami do różnych instytucji.
Wiem z Urzędu Gminy, że występuje zaległość za śmieci. Czy mogę wezwać wnioskodawcę do przedstawienia dowodów wpłat za przedstawione wydatki ?

Pyt. 2. jeśli okaże się, że woda i ścieki są zapłacone to czy nieopłacone śmieci mogę pominąć przy podliczaniu wydatków?
Na ostatnim szkoleniu mówiono, że bierzemy pod uwagę wydatki ponoszone - nie koniecznie opłacone...
Mikolaze
Referent
Od: 05 lis 2021, 20:42
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe

Napisano: 04 kwie 2022, 11:04

Dziękuję za odpowiedź.
A czy pobieracie od wnioskodawców potwierdzenia opłat jeśli nie są opłacane do zarządcy budynku ?
monstera
Stażysta
Od: 26 lis 2020, 16:13
Zajmuję się: GK, DM, DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x