Jak t w końcu jest z tym ZDO?!

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Paweł

Jak t w końcu jest z tym ZDO?!

Post autor: Paweł »

Czy przy wyrównaniach mam tez mam sprawdzać i wnikać czy ktoś spełniał warunki z 31-12-2012 czy na ośw. wypłacać? Nawet jeśli to wnuk lub wnuczka to mam nie wnikać?
amanda22

Re: Jak t w końcu jest z tym ZDO?!

Post autor: amanda22 »

Po co wałkować kolejny raz ten temat przeciez było powiedziane że wyrównanie dostają wszyscy co utracili z mocy prawa to w co ty chcesz wnikać aż taki jesteś wcipski? Daj sobie spokój ludzie tyle czekają na pieniądze więc zrób wszystko żeby wypłaty szły sprawnie i szybko a nie zajmuj się pierdołami
sylwunia

Post autor: sylwunia »

my od 15 przyjmujemy na zdo i w maju wypłacamy zaległe z wyrównaniem.
amanda22

Post autor: amanda22 »

Ale to już jest pewne że w maju będzie wyrównanie?
sylwunia

Post autor: sylwunia »

zgodnie z ustawą wyrównanie musi być wypłacone jak najszybciej.wiec jesli ktos zlozy oswiadczenie w maju to bedzie mial wyplacone w maju
Gość

Post autor: Gość »

sylwunia pisze:zgodnie z ustawą wyrównanie musi być wypłacone jak najszybciej.wiec jesli ktos zlozy oswiadczenie w maju to bedzie mial wyplacone w maju
Podaj Art. Ustawy , że "musi być wypłacone jak najszybciej".
nknk

Post autor: nknk »

no ja nie wiem czy wyrównanie jest tak bezwzględnie dla każdego bo jak ktoś miał przynane świadczenie w 2010r. a potem w 2012r. zmieniły sie przepisy i wg nowych komuś nie przysługuje, to nie spełnia warunków wg stanu na 31.12.2012r. ??
ODPOWIEDZ