Zbliża się koniec okresu zasiłkowego i jestem Ciekawa jak tam u was? macie więcej wniosków o zasiłek rodzinny niż w tamtym okresie czy raczej podobnie? Pytam bo u nas z roku na rok jest coraz mniej wniosków i zastanawiam się czy w całej Polsce jest podobna tendencja spadkowa. czekam na odpowiedzi.
ciut mniej, ale co mnie cieszy to tak jak w zeszłym roku o tej porze wiedziałam ze będzie ze 20 NP a z tym roku mam może 3 (aż się zastanawiam czy ich dobrze zlustrowałam)
Diabolina - szczęściaro!
ja dzisiaj wyciągnęłam z puli czekających na rozpatrzenie wniosków 3 kolejne i wszystkie 3 NP! i to kobieta 1 za cały zeszły rok zasiłkowy, tragedia!
za to mam jedna sprawę co się ciągnie od ponad roku bo kibita uważa ze nie musi zwracać za jedno dziecko ponieważ konkubent podjął pracę czego nam nie zgłosiła i jest w stanie oddać ale tylko ze dziecko które ma z obecnym partnerem ( a ma do zwrotu ponad 5 kafli bo jeszcze FA)
mam zrobione 413 w tym 21 odmownych
rok temu o tej porze 439 w tym 19 odmownych
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes